Header Ads Widget

A Wagner vezére egy videóban az orosz hadsereg elleni harcra szólította fel az oroszokat - Amerikai puccskísérlet Putyin ellen?



A zsoldosvezér egy videóban az orosz hadsereg elleni harcra szólította fel az oroszokat: álljanak mellé, mert helyreállítja az igazságot Oroszországban, hozzátéve, ne álljanak ellen neki, mert azokat ellenségnek tekinti. Az orosz hadsereg tábornokait:

Sojgut és Geraszimovot népirtással, és az orosz területek Ukrajna kezére való átjátszással vádolta meg, és leváltásukat követelte. Az ukrán agressziót szerinte Sojgu találta ki, hogy rávegye Putyint a háborúra, mert így akart hős hadvezérré válni. Oroszországot pedig nem Putyin, hanem az oligarchák irányítják.

Ismerve Zelenszkij kijelentéseit, ez egy tipikus ukrán propagandaszöveg! A Putyin elleni puccs terve a Pentagonból kiszivárgott iratokban is megjelent, az orosz vezetés is említést tett róla. Ennek ellenére az ukránok sikeresen végrehajtották a tervet. A Wagnert állítólagosan „hátulról” orosz rakétacsapás érte, sok a halott és a sebesült, de ettől függetlenül nagyjából 25 ezer fős sereggel rendelkezik. Az orosznak álcázott,- vagy hazudott támadás után a sereg elindult Moszkva felé. Mire kiderül, kik, és onnan indították a rakétákat, a puccsot már nem lehet leállítani. Zseniális titkosszolgálati terv és szervezés áll az események mögött. A hírt az orosz állami médiák is megerősítették. A találgatások azonnal megindultak a támadást bemutató videók eredetiségéről. Korábban egy Putyin-videó került fel a világhálóra, amiben általános mozgósítást jelentett be az elnök. Egy kamuvideo elkészítése ma már gyerekjáték, a honlapok feltörése és a videók elhelyezése sem okoz nehézséget a profi hackereknek. Ha viszont a támadás valóban megtörtént, az lehetett ukrán bosszú, vagy terrorakció, szándékos megtévesztő provokáció azzal a céllal, hogy a zsoldoshadsereget szembefordítsák az oroszokkal, hogy gyengítsék őket és lekössék az erőiket.

Az ukránok azonnal újabb támadásba lendültek Bakhmutnál. Zelenszkijnek bizonyítania kell, hogy sikeres, vagy elveszíti a támogatottságát.. Ezzel szinte egyidőben az amerikaiak beismerték az ukrán ellentámadás kudarcát. A Bakhmuti csatát megnyerő zsoldoshadsereg volt eddig a legerősebb pontja az orosz támadásoknak. A legnehezebb feladatot kapták és sikerrel teljesítették. Prigozsin azonban folyamatosan ekézte az orosz hadvezetést, ami miatt cserék is történtek a tábornokok között.

A zsoldos sereg vezére a bakhmuti győzelem előtt a fegyverek, lőszerek hiányára panaszkodott, előtte a hadi taktikát és Shojgut szidta, véleménye szerint az ukránokat gyorsan és könnyen le lehetett volna győzni. Nem értett egyet a tavalyi első győzelmek után a visszavonulással sem, hiszen az oroszok már jóformán bevették Kijevet is. Abban a helyzetben Zelenszkij belement a béketárgyalásokba, de a háborút a háttérből irányító Anglia Boris Johnson közbenjárásával megakadályozta a további tárgyalásokat. A békefeltételeket átírták, a NATO és az USA hatalmas fegyveres támogatást adott az ukránoknak az európai tagországok kormányainak a segítségével.

A Wagner a bakhmuti siker után taktikai visszavonulót jelentett be, hogy rendezze sorait, fegyverzetét, és pihenőt adjon katonáinak. Utolsó megszólalásában Progozin azt mondta, folytatják a harcot, újra a csatatér közepén vállalva a legnehezebb harcokat.

Ehhez képest érthetetlen a mostani hirtelen szembefordulása Putyinnal. A moszkvai régió és a főváros biztonságát már korábban megerősítették, a védelmet fokozták a Kreml és az elnök környezetében is. Ennek az oka az ukrán szabotőrök dróntámadásai lehettek. Zelenszkij ukránjai között olyan oroszok is vannak, akik megszerezték az orosz állampolgárságot, és a háború ellenzői és Putyin ellenzéke között toboroztak harcosokat terrorakciókhoz. A Kreml, és más orosz célpontok elleni dróntámadásokat is orosz területről indították.

Ezek a beszervezett, felfegyverzett ukrán-oroszok közönséges terroristák. Amerikaiak által kiképzett ukránoktól, vagy közvetlenül kaphatják az utasításokat és a segítséget az akcióikhoz. Civil célpontokat, településeket támadnak, ők robbantották fel a gátat, de a krími hidat is, közük volt az Északi Áramlat felrobbantásához is, és küldenek drónokat a Krím félszigetre.

Amennyiben nem amerikai, hanem orosz fegyvereket használnak, mint az ukrán katonaság egy része is még mindig, ebben az esetben a szándékos provokáció lehetősége nem hagyható figyelmen kívül. Az elégedetlenkedő Wagner vezér csapatát a pihenő alatt hirtelen megtámadja az orosz hadsereg? Mi okuk lenne rá? Nem áll érdekükben, hiszen szükség van a képzett harcosokra! Miért fordítaná maga ellen Putyin azt, aki a legnagyobb sikereket érte el a háborúban neki?

A zsoldoshadsereg Putyin ellen fordítása egyedül az ukránok, vagyis a mögöttük álló angolszász szövetség érdeke! Csak meg kellett szervezni, hogy a Putyinnal szembefordított oroszok,- vagy orosznak álcázott ukránok- az orosz katonaság által használt fegyverekkel megtámadják a zsoldosok főhadiszállását, úgy, hogy a cselre ne jöjjenek rá!

Ha a Wagnert sikerül szembefordítani az orosz hadsereggel, ebben az esetben a katonaság erőit lekötik, nem mellesleg hatalmas veszteségeket okozhatnak nekik, és felerősítik ezzel Putyin ellenzékét. Így a háború kimenetelét az ukránok javára tudnák fordítani, mert az ellentámadás kudarcba fulladt. Nincs képzett katonaság, kevés a fegyver és az európai országok egy része egyre kevésbé hajlandó támogatni egy olyan háborút, amihez semmi köze, és amit a lakosság többsége is ellenez.

Egy Putyin elleni puccs régóta a tervek közt szerepel, a megszervezését csak segítette az elnöki rendelet, ami lehetőséget adott a donbasszi köztársaságok lakóinak az orosz állampolgárság felvételére. A területek lakossága vegyes, az orosz nemzetiségűek aránya 60% körül lehet, tehát a lehetőség adta magát: Zelenszkij ezeket az ukránokat szólította fel, hogy vegyék fel az orosz állampolgárságot, mert ez a Föderáció egész területén szabad mozgást fog biztosítani nekik, és így bárhol terror vagy szabotázs akciókat tudnak véghezvinni. Az ukránok oroszgyűlölete nem ismer határokat, ahogyan ez a vezetők utóbbi időkben tett kijelentéseiben is megnyilvánult. Budanov nemrég nyílt felhívást tett közzé: „Az oroszokat a világon mindenhol meg kell ölni”!

Ezután nem sokkal egy támadásban súlyosan megsérült. A másik lehetőség, hogy Prigozsinnak és csapatának felajánlottak az amerikaiak egy akkora összeget, amiért már megéri neki szembefordulni korábbi partnerével, és egy áltámadást rendezett önmaga ellen. Ne felejtsük el, hogy ez egy zsoldos magánhadsereg, magas szinten képzett harcosokkal. Ha ez történt, mielőtt elpusztulnak, komoly veszteségeket okozhatnak azon az oldalon, ahol eddig harcoltak. Ismerik a haditerveket, a taktikát, a fegyverzetet, - mindent tudnak, mivel fogják szembe találni magukat, ha átállnak a másik oldalra. Vagy az egész nem más, mint egy pszichológiai katonai hadművelet Oroszország ellen.

A TASS orosz hírügynökség közlése szerint fegyveres felbujtás miatt eljárás indul Prigozsin ellen. A Kreml szerint puccsot indítottak Putyin ellen, ezért minden szükséges intézkedést megtesznek. A védelmi Minisztérium szerint ez ukrán provokáció, nem történt semmilyen incidens. A V-kontakt és a Yandex blokkolta a videót. A hír hatására esett a moszkvai tőzsdeindex, ez a rubel gyengülését okozza. Az Index szokás szerint a nyugati mainstreem híreit hozta: a Politico –tól és egy moszkvai illetőségű amerikai tudósítótól idézett, miszerint a Wagner hadoszlop már a védelmi minisztériumnál tart és az orosz katonák tétlenül nézik őket. Az orosz 1-es csatorna szerint a videók hamis hangfelvételek, amik egy időben készültek. A Wagner csapat hadoszlopa elindult Rosztov felé, a főutat és környékét lezárták. https://ura.news/news/1052660545

Az ukrán titkosszolgálat tervei között szerepelt piszkos bombák készítése és felhasználása is orosz célpontok ellen. A bombákat kis méretű, alacsonyan szálló gépekkel akarják célba juttatni. Az akciókat az orosz területeken beszervezett szabotőrök hajtják végre. Ezek után érthető, miért akarják az ukránok mindenáron visszaszerezni a zaporozsjei erőművet: annak területén ugyanis óriási mennyiségű használt fűtőelem van, amikből a piszkos bombák alapanyaga állítható elő! Zaporozsje régióban jelenleg legalább 100 ezer ukrán katona és ismeretlen létszámú zsoldos tartózkodik parancsra várva. Egy oroszokra fogott piszkos bombás támadás okot adna a NATO- nak az azonnali nyílt beavatkozásra. https://iz.ru/1523911/iana-shturma/letatelnyi-iskhod-fsb-presekla-popytku-terakta-s-griaznoi-bomboi

Június 24.- én reggel Putyin elnöki beszédet mondott az oroszokhoz. A lázadást az 1917- es eseményekhez hasonlította, és felszólított az orosz államiság védelmére. „ Egy olyan harcban állunk, amelyben az orosz nép sorsa dől el, ehhez minden erő egységére és felelősségre van szükség. Félre kell dobni mindent, ami gyengíti az országot, valamint minden viszályt, amelyet a külső ellenségek az egység belülről való aláásására használhatnak. A lázadás az orosz nép hátbatámadása, de országunk megvédi magát a támadástól”.

Putyin a történteket árulásnak nevezi, amelyhez túlzott ambíciók és személyes érdekek vezettek. 

„Elárulni hazánkat és népünket, és azt az ügyet, amelyért más egységeink és alegységeink mellett a Wagner-csoport katonái és parancsnokai harcoltak és haltak meg. A hősök, akik felszabadították Soledart és Artemovszkot, Donbász városait, harcoltak és életüket adták Novorossziáért, az orosz világ egységéért. Nevüket és dicsőségüket azok is elárulták, akik lázadást próbálnak szervezni, anarchia és testvérgyilkosság felé taszítva az országot.  Az elnök szerint „kemény lesz a hatóságok lépése, hogy megvédje a Hazát egy ilyen fenyegetéstől”. „Mindazok, akik szándékosan az árulás útjára léptek, fegyveres lázadást készítettek elő, a zsarolás és a terrorista módszerek útjára léptek, elkerülhetetlen büntetésben részesülnek, mind a törvény, mind a népünk előtt válaszolni fognak. Az, aki a katonai lázadást szervezte és előkészítette, aki fegyvert emelt harcostársai ellen, elárulta Oroszországot, és felelni fog érte” 

– hangsúlyozta az államfő. https://ura.news/articles/1036286998 Video a beszédről itt: https://ura.news/news/1052660613 A beszéd teljes szövege itt: https://ria.ru/20230624/obraschenie-1880142593.html

Medvegyev államcsíny kísérletnek nevezte a történteket. Biztosította a lakosságot, hogy megakadályozzák, hogy az atomfegyverek a lázadók kezére kerüljenek. Ez a kijelentése azt jelzi, hogy a fegyverekhez való hozzáférés lehetősége nem kizárt! A Don-i Rosztov főhadiszállásának támadása árulás,- és veszélyezteti az NWO –t, mivel onnan irányítják a katonai egységeket, a lőszerszállításokat,- éppen akkor, amikor az ukrán offenzíva leállása miatt lehetőség adódott egy ellentámadásra. A jelenlegi események kibontakozása azt mutatja, hogy a fegyveres lázadást szervező személyek fellépése teljesen beleillik egy nagyon jól átgondolt és szervezett államcsíny tervébe. „Tekintettel a terv magas szintű felkészültségére, az akciók szakmai koordinációjára, a csapatmozgások minőségi irányítására, átgondolt katonai tervről és a korábban az elitben szolgálatot teljesítő egyének zendülésében való részvételéről lehet beszélni, amiben részt kaptak az Orosz Fegyveres Erők egységei vagy nagy valószínűséggel külföldi szakemberek is” – mondta az újságíróknak. https://tass.com/russia/1637889

A zsoldosok ellen Kadirov csecsen vezér osztaga indult felvenni a harcot Rosztovban. A régióban bevezeték a CSTO- terrorellenes felügyeletet, és elrendelték az internet korlátozását. Moszkvát körbevették az orosz védelmi erők, a bevezető utakat lezárták, de a hadiállapotot nem jelentették be.

Erdogan török elnök azonnal támogatását jelezte Putyinnak a helyzet rendezésében.  A Kreml szerint Putyin a fegyveres lázadási kísérlet kapcsán tájékoztatta Törökország elnökét az országban kialakult helyzetről.

A fehérorosz elnök is Putyin mellé állt, és tárgyalásba kezdett Prigozsinnal, melynek eredményeként a zsoldosvezér beleegyezett, hogy leállítja a katonai cselekményeket. Prigozsin elfogadta Lukasenka javaslatát, hogy állítsák le a magánhadsereg fegyveres személyeinek mozgását az Orosz Föderáció területén, és tegyenek további lépéseket a feszültség enyhítésére” – írja a Pool of the First Telegram csatorna. A vállalkozónak felajánlották, hogy az oroszországi helyzetet úgy oldják meg, hogy biztonsági garanciákat nyújtanak hadserege katonáinak. A fegyverletétel esetében a büntetlenséget Putyin is felajánlotta a zsoldosoknak. Ennek eredményeként Prigozsin egyenlőre lemondott Moszkva megtámadásáról.

Peszkov ezután bejelentette hogy Prigozsin Fehéroroszországba távozik, az eljárást megszüntették ellene. Putyin garantálta hogy büntetlenül eltávozat. Kadirov tudomása szerint „a sikertelen vállalkozói üzletek láncolata rejtett és hosszan tartó haragot váltott ki az üzletemberben, amely akkor érte el a csúcsot, amikor a szentpétervári hatóságok nem biztosították lányának a kívánt telket.” A zsoldoshadsereg egy része belépett az orosz hadseregbe, a lázadók ellen sem indul eljárás. A Wagner vezér szentpétervári irodájában 4 milliárd rubelt találtak kartondobozokba rakva, a pénz eredete ismeretlen. https://ura.news/news/1052660766

A Lengyel Nemzetbiztonsági hivatal cáfolta a hírt, hogy készültségbe helyezték a hadsereget, de megbeszélést hívtak össze  a miniszterelnökkel és a honvédelmi miniszterrel, valamint a „szövetségesekkel”, azaz a NATO tisztekkel. Biden a franciákkal, angolokkal és németekkel tanácskozott.

Mindeközben az EU a 11.- ik szankciós csomaggal túllépve saját hatáskörét, szankciókkal fenyegette meg az EU-n kívüli országokat, ha segíteni próbálnak az oroszoknak a rájuk kivetett szankciók megkerülésében. A szankciókat az a „magyar” kormány is megszavazta, ami békét hazudik, miközben a háborút támogatja, miközben országunkat egy keleti gyarmatosításnak engedi át. Az új Eurábiai Birodalom arcátlansága és hatalmi mámora már nem ismer határokat: ha a fenyegetést beváltják, azzal csak még nagyobb inflációt és még több vállalati csődöt fognak okozni, ami nem a tagországok hasznára fog válni, hanem tovább erősíti az USA gazdasági pozícióját. A nyugati oroszellenes propaganda cáfolatának lehetőségét tovább korlátozva újabb orosz médiák elérhetőségét tiltják le az unió területén. A háborúról és az eseményekről egyre nehezebb lesz valós információkhoz jutni, míg el nem jutunk a teljes hírzárlathoz.

Az USA célja a puccsal a NATO bevonásának a lehetősége a háborúba, Putyin kormányának a megdöntése, ezáltal Oroszország feldarabolása, gazdasági és politikai meghódítása az egypólusú világrend, mint végcél érdekében. A központosított Európai Unió, a migránsok betelepítése, és a három világháború terve már az 1700 –as évek közepén körvonalazódott.

A júliusi NATO csúcsig Ukrajnának eredményt kell elérnie, amivel lehetővé teszi vagy a közvetlen NATO beavatkozást, vagy az ország azonnali felvételét a szervezetbe, vagy a különleges helyzetre hivatkozva az alapelvek felülbírálásának a megszavazásával. A NATO belépéséhez a háborúba elég lehet egy Lengyelország ellen indított, orosznak álcázott támadás.

Ebben az esetben kötelességünk nekünk is hadba lépni és segítséget nyújtani a megtámadott tagországnak, amit a kormány már nem fog tudni elkerülni, akkor sem, ha akarná. Jól látható, hogy a magyar kormány egyre nagyobb külföldi nyomás alatt van, és ennek a nyomásnak köszönhetően sok esetben olyan kompromisszumokra kényszerül, amit nem akar. Egy egészen biztos, ha bármilyen okból a háborúpárti, külföldről finanszírozott, migrációt és az LMBTQ propagandát támogató ellenzék kerülne hatalomba, akkor nem nehéz megjósolni, hogy mi történne ebben az országban.

Az eseményekről és fejleményekről a TASS és az Ura.ru oldalán találhatók további információk:

https://tass.ru/proisshestviya/18103257 https://ura.news/news/1052660514 https://ura.news/news/1052660561 https://ura.news/news/1052660759