Header Ads Widget

Nemzetközi hatalomátvétel: a YouTube kiterjeszti a cenzúrát a WHO irányelveinek megfelelően.



A YouTube-on a korábbi "Coviddal kapcsolatos félretájékoztatási irányelv" általános "orvosi félretájékoztatási irányelvvé" válik. A Google vállalat számára "félretájékoztatás" minden olyan dolog, amit a kormányok, a WHO vagy a Big Pharma nem minősítenek "helyesnek". 

A YouTube videoplatform még az általános Covid-őrület napjaiban is cenzúrázott és törölt mindent, ami nem felelt meg a politika és a WHO követelményeinek. Miközben megengedték nekik, hogy terjesszék dezinformációikat, propagandáikat, sőt égbekiáltó hazugságaikat (pl. hogy a kísérleti mRNS-felvételek biztonságosak és megakadályozzák mind a betegséget, mind a vírus terjedését, bár az ellenkezője már ismert volt), az egész dolog kritikusait cenzúrázta és betiltotta a videofelvételek internetes óriása.

A csoport most tovább megy, és fellép minden olyan videóanyag ellen, amely alternatív és természetes kezelési módszereket hirdet. A platform azt ígéri, hogy érvényesíteni fogja az orvosi félretájékoztatás elleni irányelveit, ha „jelentős közegészségügyi kockázat” vagy „félretájékoztatás valószínűsége” áll fenn, és az egészségügyi tisztviselők hivatalos iránymutatásai a nyilvánosság rendelkezésére állnak . Ezenkívül a YouTube megerősíti elkötelezettségét az olyan szervezetek iránt, mint a WHO és más egészségügyi intézmények, hogy meghatározzák, milyen információk megfelelőek a platformon folytatott megbeszélésekhez, annak ellenére, hogy a közelmúltban ezek az intézmények szembesülnek a hitelességi problémákkal.

A frissített irányelvfrissítés értelmében a YouTube a továbbiakban nem tárol olyan tartalmat, amely a következőket tartalmazza:

  • Félretájékoztatást terjesszen a megelőzési módszerekről, vagy ellentmondjon a közegészségügyi hatóság jelenlegi iránymutatásainak, beleértve a jóváhagyott vakcinák biztonságosságának vagy hatékonyságának hamis bemutatását.
  • Olyan kezelések népszerűsítése, amelyeket a helyi egészségügyi hatóságok vagy a WHO nem hagyott jóvá vagy ismert el biztonságosnak és hatékonynak. Emellett tiltja azokat a tartalmakat, amelyek káros anyagokat vagy olyan gyakorlatokat hirdetnek, amelyekről tudományosan bizonyított, hogy károsak.
  • Bizonyos egészségügyi feltételek fennállásának tagadása.

A YouTube blogbejegyzése szerint intézkedéseket terveznek olyan videók ellen, amelyek nemcsak káros kezeléseket népszerűsítenek, hanem olyan kezeléseket is, amelyeket tanulmányok nem igazoltak hatékonynak, és amelyeket az elismert kezelések alternatívájaként mutatnak be. Ez például azt jelenti, hogy ha valaki szódabikarbóna használatát javasolja a rák kezelésére, és különösen a cukor elkerülésére szólít fel, mivel a rákos sejtek a savas környezetet részesítik előnyben, akkor ennek a tartalomkészítőnek megfelelő ellenintézkedésekre kell számítania.

Bár az elmúlt években számos kritika érte, mert a platform cenzúrázta az igaz tartalmakat , amelyek nem feleltek meg a hivatalos narratívának , az egész most nyilvánvalóan bővítésre vágyik. A jövőben csak a Big Pharma termékeit „hirdetheti” a YouTube-on, de például bizonyos betegségek elkerülése érdekében bizonyos diétákat nem. Ha nem vagy összhangban a kormánnyal, a WHO-val és a Big Pharma-val, akkor nincs ott helyed. Forrás