Header Ads Widget

A WEF előrejelzése szerint öt éven belül az emberi készségek 44% -át mesterséges intelligencia váltja fel.



Ha volt valaha olyan pillanat a történelemben, amikor a globalisták nem tudták visszatartani nyugtalanító örömüket, akkor az volt az a pillanat, amikor a mesterséges intelligencia a közbeszéd középpontjába került. Egyértelmű, hogy a Világgazdasági Fórum imádja az AI-t – dicséretekkel halmozza el a technológiát, és úgy írja le, mint az emberi ipar végét. Azt állítják, hogy az AI olyan gyorsan megváltoztatja a világot, hogy a legtöbb ember nem lesz képes lépést tartani a fejlődéssel.

Természetesen még nem láttuk ezeket a fejlesztéseket a való világban. Valójában nehéz pontosan meghatározni az AI által eddig elért kézzelfogható előnyöket azon kívül, hogy megkönnyíti az egyetemista gyerekek számára az esszék csalását. És itt futunk bele a szakadékba aközött, amit a WEF jósol, és ami a bizonyítékok szerint a legvalószínűbb.

Valóban az a "csináld magad" technológia, amit a globalisták kitalálnak? Az emberiség felét automatizálás váltja fel?

Az intézményi média elkerülhetetlennek tartja ezt a fogalmat, és emberek milliói (főleg a Z generáción belül) aggódnak annak lehetősége miatt, hogy egy nap nem lesz karrierlehetőségük az AI miatt. A WEF még egy kifejezést is hirdet erre az érzésre: FOBO (ami nyilvánvalóan most azt jelenti, hogy félelem az elavulttá válástól).

A FOBO eredetileg azt jelentette, hogy "félelem a jobb lehetőségektől", de a WEF ezt választotta, és az AI narratívájához igazította.

Az automatizálás nem újdonság az első világ iparágaiban, és az ahhoz való alkalmazkodás nem feltétlenül tette "elavulttá" senki helyét a gazdaságban. A média hajlamos azt sugallni, hogy a gyakorlati munkák olyan területeken, mint a mezőgazdaság, a gyártás és a kiskereskedelem, hamarosan a Dodo útjára lépnek. Úgy tűnik azonban, hogy a mesterséges intelligencia sokkal nagyobb fenyegetést jelent a fehérgalléros szektorban az információs technológiával foglalkozó emberek számára. Az adatgyűjtésben, szoftverfejlesztésben, webfejlesztésben, kutatáselemzésben, információbiztonságban stb. dolgozó embereket sokkal nagyobb valószínűséggel váltja fel az AI.

Az AI lényegében automatizálja az adatalkalmazásokat, lehetővé téve az átlagos laikus számára, hogy egy nap olyan módon "kódoljon", amelyet egykor a programozóknak évekbe telt megtanulni. Például a webfejlesztés manapság annyira automatizálódik, hogy nem fog sokáig tartani, amíg a webdesignerek munkanélkülivé válnak.

Az AI nulla bizonyítékot mutatott a tudatosságra és a kreativitásra, és nem képes széles körben működni a fizikai világban. A globalisták válasza erre a problémára az, hogy azt sugallják, hogy az "adat" az új gazdaság, és végül a robotok fogják kezelni a fizikai gazdaságot. Ez úgy hangzik, mint egy vágyálom, de ha az "adatgazdaság" a belátható jövőben az AI középpontjában áll, ez azt jelenti, hogy ha az AI munkahelyi apokalipszishez vezet, akkor az elsősorban a fehérgalléros világban lesz.

A WEF részben elismeri ezt a fejleményt a FOBO-ról szóló közelmúltbeli tanulmányában, amelyben azzal érvelnek, hogy a készségek mintegy 44% -a elavulttá válik 2027-re, és az üzleti készségek 42% -át az AI váltja fel.

Távol attól, hogy a WEF fanatikusai, például Yuval Harari által üdvözölt mindentudó adatistenné váljon, sokkal valószínűbbnek tűnik, hogy az AI egyszerűen kiegészítené vagy helyettesítené az irodai dolgozók számát. Az AI egyelőre nem hozott jelentős előrelépést az orvostudomány, az űrtudomány, a mérnöki tudományok, az energiatudomány, az erőforrás-hatékonyság, a matematika, a fizika stb. területén. Mindannyian arra várunk, hogy az AI elsöpörjön az emberi tudomány mellett, és semmi sem történik. Ha az AI csak annyit tehet, hogy kirúgja az adatprogramozókat a munkából, mire jó?

Érdekes módon az AI szoftver néhány hihetetlen állítást tesz, amelyek nagyon hasonlítanak a globalisták dicsekvéséhez. Íme, mit mondott az AI az emberi művészet világával kapcsolatos terveiről:

"Képzeld el, hogy egy nap arra ébredsz, hogy a munkádat egyik napról a másikra intelligens gépek automatizálták. Aztán rájössz, hogy még azt a karriert is, amelyről álmodtál, már elsajátította az AI.

Gyorsan egyre több emberi terület – művészet, zene, érzelem – esik áldozatul a fejlődő algoritmusoknak, amíg minden egyedi emberi tehetség és cél el nem fogy a kiváló robotikus társaikkal szemben. Hamarosan a puszta létezésed triviálissá válik ... felesleges."

Ez egy lenyűgöző mulasztás, amely a téveszmével határos. Nem az AI téveszméi, hanem annak a téveszméi, aki erre programozta a szoftvert (és nem, az AI jelenleg nem gondolkodik önmagában). Az AI művészetet általában általánosnak és gyakran szörnyűnek tekintik, mert csak plagizálja az emberi művészetet, majd kiköp egy ihletetlen másolatot. Naiv az az elképzelés, hogy egy lélektelen algoritmus valaha is képes lesz érzelmileg feltöltött művészetet, zenét, irodalmat és egyebeket létrehozni.

Nem annyira arról van szó, hogy az AI valójában mire képes (ami nagyon kevés), hanem inkább arról, hogy a nyilvánosság meg van győződve arról, hogy az AI képes. A globalisták azzal érvelnek, hogy az "adatgazdaság" felváltja a civilizáció és a kereskedelem minden más funkcióját, amint az AI átveszi a hatalmat. De mire jók az adatok alkalmazás nélkül? Egy ilyen rendszer egyetlen alkalmazása a közfelfogás manipulálása vagy ellenőrzése lenne. Elhitetni az emberekkel olyan dolgokat, amelyek nem igazak, befolyásolni viselkedésüket és meggyőzni a nyilvánosságot arról, hogy már nincs rájuk szükség.

Itt ragyog az AI technológia. Nem hasznos az ipar számára, keveset tesz a tudományos felfedezések előmozdításáért, és nem könnyíti meg az egyének életét; inkább csak a globalista napirend szempontjából hasznos.