Header Ads Widget

Megdöbbentő beismerő vallomást tett Karácsony Gergely Budapest pénzügyi helyzetéről - De hova tűnt a pénz?



Karácsony Gergely a főváros pénzügyi helyzetéről beszélt az ATV műsorában, a helyzet pedig annyira rossz, hogy Budapest főpolgármestere vulgáris kifejezéseket használva tudta csak leírni – írja a Mandiner.

Amikor szóba került Budapest pénzügyi helyzete, a főpolgármester azt mondta:

A város pénzügyi helyzetéről sokat beszéltünk a műsorban, ez a béka segge alatt van.

De hova tűnt a pénz?
Miközben Karácsony Gergely a kormányt okolja Budapest kivéreztetéséért, Tarlós István 214,2 milliárd forintos megtakarítással adta át a főváros vezetését 2019-ben a baloldali főpolgármesternek.

Ráadásul a főváros adóbevételei azóta számottevően növekedtek, ugyanis 2021-ben húszmilliárd, tavaly harmincmilliárd forinttal, idén pedig 76,4 milliárd forinttal több az iparűzési adóból származó bevétele Budapestnek a korábban tervezetthez képest.

Nagy homály a mikroadományos ládikák körül
A műsorban Karácsony Gergely egy gondolatra kitérhetett az állítólag mikroadományokból finanszírozott baloldali kampány ügyére is, de a főpolgármester semmi érdemlegeset nem tudott mondani. Viszont kifejezetten furcsállta, hogy több kollégájánál is házkutatást tartottak a hatóságok.

Az ügyről korábban összevissza tudott csak nyilatkozni a főpolgármester. Ahogy korábban a Magyar Nemzet is beszámolt róla, Karácsony Gergely 2021-ben még jól ismerte, akik az előválasztási kampányát támogatták, többükkel személyesen is beszélt.

Két évvel később, amikor büntetőeljárások sora indult meg a mikroadományok kapcsán, a politikus már azt mondta, hogy fogalma sincs, kik adtak pénzt a kampányára.