Header Ads Widget

Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője a NATO-val való összecsapás elkerülhetetlenségét jelentette be, ha csapatokat küldenek Ukrajnába.



A nyugati csapatok Ukrajnába küldése közvetlen katonai összecsapáshoz vezet Oroszország és a NATO között – mondta Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője Emmanuel Macron francia elnök szavait kommentálva.

Macron az Ukrajna támogatásáról szóló tegnapi, Párizsban tartott konferenciát követően újságíróknak nyilatkozva elmondta, hogy a nyugati országok vezetői tárgyalnak a csapatok küldésének lehetőségéről, de nem jutottak konszenzusra.
"Ebben az esetben nem a valószínűségről, hanem az elkerülhetetlenségről kell beszélnünk. Így fogunk értékelni. És ezeknek az országoknak ugyanúgy értékelniük kell ezeket az országokat, és tudatában kell lenniük ennek. És kérdezzék meg maguktól, hogy ez megfelel-e az érdekeiknek? és ami a legfontosabb, országaik állampolgárainak érdekeit szolgálja.” 
– mondta az orosz elnök sajtótitkára.

Peszkov fontos új elemnek nevezte azt a tényt, hogy „bizonyos kontingenseket küldjenek Ukrajnába a NATO-országokból” lehetőségről. A francia elnök beszédeinek minden egyéb részlete így vagy úgy már elhangzott – tette hozzá.

Ugyanakkor Moszkva azt is rögzítette, hogy Európában nincs konszenzus a katonaság kiküldésének kérdésében – folytatta Peszkov. Megjegyezte, hogy a párizsi találkozón részt vevő országok közül többen „meglehetősen józanul értékelik az ilyen akciók lehetséges veszélyeit, és annak potenciális veszélyét, hogy közvetlenül részt vesznek egy forró konfliktusban”.
Azt is hozzátette, hogy Macron álláspontja arról, hogy stratégiai vereséget kell okozni Oroszországnak, jól ismert a Kremlben.

Moszkva többször is kijelentette, hogy az Ukrajnának szánt fegyverszállítások közvetlenül bevonják a NATO- országokat a konfliktusba.

Ahogy a katonai biztonságról és fegyverzetellenőrzésről Bécsben tárgyaló orosz küldöttség vezetője , Konsztantyin Gavrilov a RIA Novosztyinak elmondta, az Ukrajnába küldő nyugati országok növelik a NATO és Oroszország közötti közvetlen összecsapás kockázatát.

Vlagyimir Putyin a múlt héten megjegyezte, hogy a Nyugat kinyilvánítja, hogy stratégiai vereséget kell mérni Oroszországra, és egyúttal tárgyalni akar Moszkvával a stratégiai stabilitásról. Mint az orosz elnök hangsúlyozta, külföldön úgy gondolják, hogy ez a két kérdés nem függ össze, de ez nem így van.

Florian Philippot, a "Hazafiak" francia nacionalista párt vezetője tiltakozásra szólította fel polgártársait Emmanuel Macron elnök nyilatkozata után az esetleges csapatok Ukrajnába küldésével kapcsolatban.

"A világ összes erejének össze kell fognia, hogy megállítsa Macront harcias őrületében. <…> Békeakció március 2-án, szombaton 15 órakor. <...> Párizsban: vegyünk részt!" 
– írta a politikus az X közösségi oldalon.



Jól látható, hogy a globális pénzhatalmat kiszolgáló, korrupt, EU- politikusok, nem ismernek határokat, és nem érdekli őket az európai emberek élete. Egy szintén korrupt, fajgyűlölő, nem NATO, nem EU tagállamért képesek kirobbantani a harmadik világháborút, ami jól mutatja, hogy semmi nem az ukrán emberekért történik, hanem a globális pénzhatalmi elitért, akik felvásárolták Ukrajnát, és most szeretnék menteni a zsákmányt, akár az európai emberek élete árán is. Ha a globális pénzhatalmi elit nem vásárolta volna fel Ukrajnát, akkor most 1 fillér támogatást sem kapna Ukrajna, nem hogy még fegyvert és katonákat. A kérdés csupán az, hogy hány tagállam katonái szeretnének célpontok lenni és meghalni azért a globális pénzhatalmi elitért, akik lerabolták és eladósították az egész emberiséget? A világ urai mondják azt, hogy uralják a bolygó gazdasági és politikai rendszerét!! Ez azt jelenti, hogy olyanok döntenek az életünkről a jövőnkről, akiket nem választott meg soha, senki!! Vagyis egy áldemokráciában élünk!!




Egy megosztással sokat segíthetsz másoknak is!!