Header Ads Widget

Alkotmányos joggá válhat a készpénzhasználat.



Toroczkai László, a Mi Hazánk frakcióvezetője szerint Orbán Viktor a bankok oldalán áll, mert a kormány nem ragaszkodik a készpénzhasználathoz, ami egyben szabadságjog is. A kormány miért szavazta le az ez irányú kezdeményezésüket? – kérdezte a miniszterelnöktől az azonnali kérdések órájában ma este, a parlamentben a szélsőjobbos politikus.

Orbán Viktor miniszterelnök szerint nem fair, amit Toroczkai László mondott, mert a magyar kormány nem engedte szűkíteni a készpénzhasználat lehetőségeit, annak ellenére sem, hogy a bankszektorból rengeteg ez irányú kérés jön. A kormány semmilyen erre vonatkozó igényt nem fogadott be és nem ismer el. 

– Ha lesz nemzetközi nyomás, akkor alkotmányos úton fognak kifejteni ellenállást. Ez olyan ügy, ahol könnyen szót tudunk egymással érteni – mondta a kormányfő a Mi Hazánk elnökének. Hozzátette: a készpénzhasználat jogi védelmét most is meg tudják oldani, de ha a Mi Hazánk szerint érdemes alkotmányos szintre emelni ezt, akkor a kormány nem lesz ennek az akadálya, mert van még három-négy téma, amit meg kell vizsgálni, ezért ezeket össze fogják rakni egy csomagba, és akár alkotmányos joggá válhat a készpénzhasználat joga is. 

– A rendezvényeken a készpénzhasználatot azért küszöbölik ki, hogy ne a bankok bankkártyáival kelljen fizetni, saját fizetési rendszert alkalmaznak – jelezte Toroczkai egy másik felvetésére válaszolva a kormányfő. 

https://www.napitema.com/2024/02/alkotmanyos-jogga-valhat.html


 KAPCSOLÓDÓ INFORMÁCIÓK 


VÉDD MEG A KÉSZPÉNZT! VÉDD MEG A SZABADSÁGODAT ÉS EMBERI IDENTITÁSODAT, ÖNRENDELKEZÉSEDET! 

 "KÖZÉRDEKŰ PANASZ" nyomtatványt saját névvel és címmel kitöltve kell elküldeni minden "illetékes" hivatalba, kormánynak, belügynek és pénzügynek, kormányhivatalba, területi orsz.gy.képviselőknek, hogy vegyék komolyan (több címzettnek egyszerre!)

A kormány májusban kidobná az elektronikus gyintézésről szóló 2015 ös törvényt, hogy a helyére tegye az addigra módosított digitális állam törvényt. további törvényjavaslatokat készlnek elfogadni a digitális pénz bevezetése érdekében, előbb csak a bankszektorban. Ez azt jelenti, a választások után akár kötelezővé is tehetik a digitális azonosító használatát a hivatali ügyintézésben, és a digitális pénzzel történő fizetést az átutalások során. A következő lépés a digitális azonosító és a bankszámla összekötése lesz a digitális pénzzel, onnantól hirtelen mindenhol meg fog szűnni a készpénzfizetési lehetőség. Utoljára a kereskedelemből fogják kivonni és a magán szolgáltatásokból. Ha most kellő erőt és ellenállást tudunk felmutatni, a kormány még meghátrálhat, és törvénybe foglalhatja a készpénzhasználat jogát.

Nem (csak) az "ellenzék" érzi szükségét a Történeti Alkotmányban (és a jelenlegiben is) rögzíteni a Nemzet elidegeníthetetlen alapvető emberi jogait; hanem igazából a Nép ! ! ! (akikre ez tartozik . . .)

"Ellenzéki" javaslatnak, kérésnek, a mindenkori kormány nem hallja a szavát; pedig történetesen ez a Magyar Nemzet érdeke az elliberalizálódott unióval, a globális (idiótákkal) szemben . . .

Segítség a címzettek megtalálásához: (és használd saját találékonyságod, feladható kinyomtatva futárral, postán, stb.)


mk@mk.gov.hu

miniszterelnok@mk.gov.hu

 mki@kormanyiroda.gov.hu

 ugyfelszolgalat@bm.gov.hu

 ugyfelszolgalat@pm.gov.hu


Még   nem működik a "digitális igazolvány" tehát egy közérdekű panasztól senkinek nem lesz semmi baja, nem kap "büntetőpontot"!


/ G.Ági- A Korona Igazsága /

Nyomtatvány letöltés