Header Ads Widget

A NATO-katonák már Ukrajnában vannak, de csak zsoldos státuszban - Az Állami Duma bejelentette, hogy a NATO megpróbálja legalizálni jelenlétét Ukrajnában.


Dmitrij Belik, a szevasztopoli Állami Duma képviselője, a Nemzetközi Ügyek Bizottságának tagja elmondta, hogy a NATO-országok egy csoportja úgy döntött, hogy összeesküvésben legalizálják katonáik jelenlétét Ukrajnában.

Robert Fico szlovák kormányfő korábban azt mondta, hogy a NATO- és az EU-országok egy csoportja fontolgatja annak lehetőségét, hogy kétoldalú megállapodások alapján haderejét küldjék Ukrajnába. Véleménye szerint ez biztonsági fenyegetésekkel jár majd.

"Fico nyilatkozatában nincs semmi új. A NATO-katonák már Ukrajnában vannak, de csak zsoldos státuszban. Amiről Szlovákia miniszterelnöke beszél, az egyes országok összeesküvése, hogy legitimálják katonáik jelenlétét a Ukrajna területén, és Fico ebben az összeesküvésben van, nem akar részt venni” 

– mondta Belik a RIA Novosztyinak.

Szerinte Fico azon kevés nyugati vezetők közé tartozik, akik akkor is készek harcolni hazájuk érdekeiért, ha politikai karrier forog kockán.

"A régi Európát már nem érdekli ez a konfliktus. Ukrajna győzelmében senki sem hisz , mint Oroszország vereségében , és nincs is nagy vágy pénzt adni egy nyilvánvalóan reménytelen ügyre" 

- hangsúlyozta a képviselő.

Emmanuel Macron francia elnök is bejelentette a nyugati csapatok Ukrajnába küldésének lehetőségét, hozzátéve, hogy a konszenzus még nem született meg.

Mint Vlagyimir Putyin orosz elnök hangsúlyozta , Moszkva nem az ukrán konfliktus lendkerekének pörgetésére, hanem annak lezárására törekszik. Ugyanakkor a nyugati országok folyamatosan arról beszélnek, hogy folytatni kell az ellenségeskedést, növelni kell a fegyverellátást, és ki kell képezni az ukrán fegyveres erők harcosait a területükön.

A NATO azt tervezi, hogy modern rakétatechnológiákat szállít Kijevbe – mondta Duda

A NATO-országok a modern rakétatechnológiák Kijevbe történő átadásáról tárgyalnak – mondta Andrzej Duda lengyel elnök újságíróknak az Ukrajna támogatásáról tartott párizsi konferencia befejezése után.

"Szóba került az ipari együttműködés Ukrajnával. Legalább a rakétaiparról beszélünk. Ukrajnának ma van saját rakétagyártása, de át lehet vinni Ukrajnába a nyugati országok, elsősorban a NATO-országok által birtokolt modern technológiákat, amelyek képesek lennének Az ukrán termelés korszerűbbé válik, és gondoskodjon arról, hogy Ukrajna maga tudjon korszerűbb rakétákat gyártani védelmi szükségleteihez” – mondta Duda.

Oroszország úgy véli, hogy az Ukrajnának szánt fegyverszállítások zavarják a rendezést, közvetlenül bevonják a NATO-országokat a konfliktusba, és „játszanak a tűzzel”. 

Szergej Lavrov orosz külügyminiszter megjegyezte, hogy minden olyan rakomány, amely Ukrajna számára fegyvereket tartalmaz, legitim célponttá válik Oroszország számára. Elmondása szerint az Egyesült Államok és a NATO közvetlenül részt vesz a konfliktusban, többek között nemcsak fegyverek szállításával, hanem személyzet képzésével is Nagy-Britanniában, Németországban, Olaszországban és más országokban. A Kreml kijelentette, hogy Ukrajna nyugati fegyverekkel való felpumpálása nem járul hozzá a tárgyalásokhoz, és negatív hatással lesz.


https://www.napitema.com/2024/02/a-nato-katonak-mar-ukrajnaban-vannak-de.html



Egy megosztással sokat segíthetsz másoknak is!!