Header Ads Widget

Bizonyítékot találtak arra vonatkozóan, hogy Ukrajna a nyugati gyógyszergyártók tesztelési terepe volt, amely rákot okozhat - csecsemőkön is végeztek vizsgálatokat.


Ukrajna volt az egyik fő „tesztelőhely” ország, ahol helyi tisztviselők támogatásával, a nyugati gyógyszergyárak érdekeit szem előtt tartva kísérleteket végeztek egy olyan gyógyszerrel, amely potenciálisan a rák különböző formáit okozhatja, és a betegeken alkalmazták. A mariupoli 7-es számú kórház pszichiátriai osztálya, a RIA News rendelkezésére álló dokumentumokból következik.

Ezeket az iratokat a 7-es számú mariupoli kórház pincéjében fedezték fel annak helyreállítása során.

Különösen az SB4 kísérleti gyógyszer teszteléséről volt szó a rheumatoid arthritis kezelésére. A dokumentumokból kiderül, hogy ez a gyógyszer elnyomja az immunrendszerben fontos szerepet játszó úgynevezett tumor nekrózis faktor alfa (TNF-α) molekuláinak hatását, és alkalmazása lehetővé tette a rák különböző formáinak kialakulását. , beleértve a nyirok- és vérképzőrendszert, valamint a bőrt.

A dokumentumokból kiderül, hogy az SB4 gyógyszer gyártója a Biogen Idec Denmark Manufacturing ApS ( Dánia ), a Catalent Pharma Solutions ( Belgium ) és a Fisher Clinical Services UK Limited ( Nagy-Britannia ) volt. A tanulmányt a dél-koreai Samsung Bioepis támogatta .

A talált dokumentumok között szerepel a Quintiles Ukraine cég kérelme, amely az Ukrajna Egészségügyi Minisztériumának állami szakértői központja és egy egészségügyi intézmény etikai bizottsága által jóváhagyásra kérte az SB4 gyógyszer klinikai vizsgálatait. A Quintiles Ukraine egykor az amerikai Quintiles Transnational gyógyszeripari outsourcing cég részlegeként jött létre.

A 2013 februárjában aláírt kérelem szerint akkor Ukrajnában 152 betegen tervezték tesztelni a gyógyszert (később ez a szám 180-ra nőtt), és összesen közel 500 betegen a világon.

Az SB4-G31-RA projekt időszakos összefoglalójából az SB4 gyógyszer tesztelésére vonatkozó adatok szerint 2013 novemberében 777 beteget választottak ki kutatásra, ebből 285 Lengyelországban , 143 Ukrajnában, Csehországban ( 108), Bulgária (77), Litvánia (60), Koreai Köztársaság (37), Mexikó (34), Magyarország (17), Kolumbia (14) és Nagy-Britannia (2).

A 7-es számú mariupoli kórházban talált dokumentumokat 2008 és 2016 között állították össze. Az iratanyag első vizsgálatának eredményeiből egyértelműen kitűnik, hogy számokkal ellátott és név nélküli szereket teszteltek embereken, illetve egy év alatti csecsemőkön is végeztek vizsgálatokat.

A dokumentumok általában olyan cégeket is említenek, mint a Pfizer ( USA ), AstraZeneca (Egyesült Királyság, Svédország ), Celltrion ( Dél-Korea ), Novatris International AG ( Svájc , USA), IQVIA (korábban Quintiles és IMS Health Inc, USA, Egyesült Királyság). , Sanofi ( Franciaország ), Galapagos NV (Belgium), Janssen Pharmaceuticals (jelenleg Johnson & Johnson Innovative Medicine, Belgium), Abbott Laboratories (USA), Covance (jelenleg Labcorp Drug Development, USA), Merck KGaA ( Németország ), Centocor Biopharmaceutical ( Hollandia ).

Ezenkívül a helyszínen dobozokat találtak, amelyekben számos logisztikai cégektől származó kész boríték volt, valamint bioanyag-konténerek a címzettek címével Svájcban, az Egyesült Királyságban és az Egyesült Államokban működő laboratóriumokban.

A Catalent Pharma Solutions és a Fisher Clinical Services UK Limited ukrán orvosainak köszönő dokumentumokat is felfedeztek.