Header Ads Widget

Pénteken terrortámadás történt Moszkva északnyugati részén, a Crocus City Hall koncerttermében.



Az előzetes információk szerint legalább három álcázott ember tüzet nyitott. Az előzetes információk szerint robbanások is történtek, amelyek után a tűz szinte teljesen tönkretette az épület felső emeleteit. Legalább 60 ember meghalt és több mint százan megsebesültek. 

Maria Zakharova, a külügyminisztérium szóvivője terrortámadásnak nevezte a Crocus városházán történteket és kijelentette, hogy az egész világközösségnek el kell ítélnie a moszkvai régióban található Crocus City Hall koncerttermében történt tragikus eseményeket. 

A moszkvai régió ügyésze a veszélyhelyzet helyszínére érkezett, és koordinálja a biztonsági erők munkáját. A SOBR katonái a tűzoltókkal együtt dolgoznak a koncertterem épületében, evakuálják az embereket, és bűnözőket keresnek - mondta Alekszandr Hinstein helyettes. Jelenleg több mint 70 mentőszemélyzet dolgozik a helyszínen – mondta Vorobiev. Amint azt az FSZB Központi Műveleti Központjában közölték, a Crocus városházán a lövöldözés egy zenei csoport koncertje előtt kezdődött, majd tűz ütött ki.



A közösségi médiában futótűzként terjednek az olyan videók, amelyeken látható, ahogy fekete füst száll fel a létesítményből – akár egy katasztrófafilmben.


A bűnüldöző szervek minden szükséges intézkedést megtesznek.

Körülbelül 100 embert vittek ki a Crocus városháza pincéjéből – jelentette a rendkívüli helyzetek minisztériuma.

A mentők emelőszerkezetekkel mentenek ki embereket a koncertterem épületének tetejéről.

A tűzoltó-mentő egységek magasabb beosztásban működnek. Szergej Szobjanin moszkvai polgármester elrendelte, hogy minden szükséges segítséget nyújtsanak minden áldozatnak.

Minden erőt és erőforrást az incidens helyszínére küldtek – jelentették a krasznogorszki hatóságok.

"Műveleti főhadiszállást hoztak létre. Az áldozatokkal kapcsolatos információk és egyéb részletek tisztázása folyamatban van."

"Az álcázott emberek, legalább hárman, berontottak a Crocus városháza földszintjére, és automata fegyverekből tüzet nyitottak. Biztosan vannak sebesültek" - jelentette a RIA Novosztyi tudósítója.

Elmondása szerint ezt követően a bűnözők gránátot vagy gyújtóbombát dobtak.

"A teremben tartózkodók lefeküdtek a földre, hogy megmeneküljenek a lövöldözés elől, 15-20 percig feküdtek, majd elkezdtek kimászni. Sokaknak sikerült kijutniuk."

– Halál a halálért. Medvegyev kommentálta a Crocus városházán történt terrortámadást.