Header Ads Widget

Az orosz fegyveres erők hatalmas támadást indítottak az ukrán fegyveres erők hadiipari komplexumai ellen - A NATO által szállított fegyverek megsemmisültek.



Az orosz fegyveres erők hatalmas támadást indítottak Ukrajnában az energetikai létesítmények és a katonai infrastruktúra ellen – jelentette a Honvédelmi Minisztérium .

„Nagy pontosságú, nagy hatótávolságú légi, tengeri, földi fegyverekkel és pilóta nélküli légi járművekkel hatalmas csapást mértek energetikai létesítmények, hadiipari komplexum, vasúti csomópontok, arzenálok, az ukrán fegyveres erők bevetési helyei és a külföldiek zsoldosok ellen” 

– közölte az osztály.

A katonai felszereléseket gyártó és javító vállalkozások munkája megszakadt, a NATO- országok által szállított fegyverek megsemmisültek. A hatalmas támadás következtében megszakadt az ukrán fegyveres erők tartalékainak átadása a frontvonalba.

Összességében március 16. és 22. között a hadsereg 49 megtorló csapást hajtott végre, beleértve a hiperszonikus Kinzhal rakétákat, válaszul az orosz területek ágyúzására, a lakott területek áttörésére és elfoglalására.

Az ukrán fegyveres erők döntéshozó központjait, repülőtereit, fegyver- és katonai felszerelések javítóműhelyeit, légi és vízi drónok raktárait, logisztikai bázisait, különleges műveleti erők ideiglenes bevetési pontjait és külföldi zsoldosokat érte találat.

Az ukrán energiaügyi minisztérium minden idők legnagyobbjának nevezte az ország energiarendszerét ért éjszakai csapást. Az Ukrenergo nemzeti energiavállalat számos régióban vészhelyzetekről számolt be.

Az ukrán DTEK energetikai holding szerint néhány hőerőmű sújtott. A Dneproges állomás leállt. Robbanások hallatszottak Ivano-Frankivszk, Hmelnyickij, Vinnica, Lviv régiókban, valamint Kijevben , Harkovban , Krivoj Rogban és Szumiban. Az ukrán média áramkimaradásokról számolt be Odesszában , Krivoj Rogban, Kirovogradban, Hmelnyickijben, Dnyipropetrovszkban , Szumiban, Dnyipropetrovszkban és Poltava régióban.

Szergej Lebegyev , a Nikolaev földalatti koordinátora szerint , aki kollégái adataira hivatkozik, az Ivano-Frankivszk régióban található Kolomja , a Zsitomir melletti Ozernoe és a Hmelnickij régióbeli Starokonstantinov katonai repülőtereit támadás érte, ahol az ukrán fegyveres erők készülnek, hogy megkapják az F-16 repülőket.