Header Ads Widget

Az orosz csapatok megsemmisítették Zaporozsje városában az ukrán fegyveres erők nehéz drónjainak raktárát és a gyártóműhelyét.



Az orosz csapatok megsemmisítették Zaporozsje városában az ukrán fegyveres erők nehéz drónjainak raktárát és a gyártóműhelyét – jelentette a védelmi minisztérium.

„Április 8-án a fegyveres erők az Iskander hadműveleti-taktikai rakétarendszer csapása következtében teljesen megsemmisítettek egy nehéz pilóta nélküli légijárművek raktárát és egy ezek gyártására szolgáló műhelyt Zaporozsje városában” 

– áll a közleményben.

A Honvédelmi Minisztérium által közzétett videón látható, ahogy a rakéta pontosan az épület közepét találja el, a lökéshullám szimmetrikusan terjed minden irányba. Ugyanakkor egy felderítő drónról készült felvételeken jól látható, hogy a műhelyt körülvevő épületek szinte nem sérültek meg, míg maga a műhely az alapokig megsemmisült.

Mint a minisztérium megjegyezte, a kijevi rezsim orosz olaj-, gáz- és energialétesítmények megrongálására tett kísérletére válaszul a hadsereg nagy hatótávolságú precíziós fegyverekkel támadja meg az ukrajnai hadiipari komplexumot támogató infrastruktúrát .

Az ukrán fegyveres erők rendszeresen próbálnak csapást mérni lakott területekre és különféle vállalkozásokra Oroszország területén. Március eleje óta ellenséges UAV-k támadtak finomítókat Nyizsnyij Novgorodban, Szamarában, Rjazan régióban, valamint a Krasznodar Területen. Denis Shmygal ukrán miniszterelnök szerint tehát az orosz állampolgároknak „fizetniük kell az agresszióért”.

Moszkva többször is kijelentette, hogy Ukrajna terrorista országgá változott, amely Valentina Matvienko , a Szövetségi Tanács elnöke szerint nem zárkózik el semmitől.