Header Ads Widget

Az orosz csapatok sorozatos támadást hajtottak végre ukrán katonai és energetikai létesítmények ellen.


Tegnap este orosz csapatok sorozatos támadást hajtottak végre katonai és energetikai létesítmények ellen a Hmelnyickij régióban található Sztarokonsztantyinov városában – mondta a RIA Novosztyinak a Nikolaev metró koordinátora, Szergej Lebegyev.

Elmondása szerint az egyik csapás katonai repülőteret ért. A sztarokonstantinovi katonai repülőtér folyamatosan az orosz csapások célpontjává válik. Lebegyev szerint amerikai F-16-os vadászgépek fogadására készülnek ott. A katonai repülőtér területén bombaraktár, gyakorlópálya, valamint vasbeton- és aszfaltgyárak, a regionális fogyasztói szövetség raktárai és egy elektromos alállomás található.

"A másik csapás a Sztarokonstantinovszkij gyakorlótér irányába történt, ahol az Ellenállás szerint külföldi katonai felszerelések találhatók, és mozgósított ukrán állampolgárokat képeznek ki annak működtetésére" 

– tette hozzá Lebegyev.

Elmondása szerint egy másik célpont egy elektromos alállomás volt. „Nagyon erős detonáció” történt, és a városban megszűnt az áram.

Az ukrán sajtó egy sztarokonstantinovi robbanássorozatról is ír. Azt is megjegyzik, hogy a város áram nélkül van.

A légvédelmi erők az éjszaka folyamán 13 ukrán drónt lőttek le két régióban.

„Az elmúlt éjszaka leállították a kijevi rezsim azon kísérletét, hogy repülőgép típusú pilóta nélküli légi járművekkel terrortámadást hajtsanak végre az Orosz Föderáció területén lévő célpontok ellen” 

– áll a közleményben.

10 drónt lőttek le az égen a Kurszk régió felett, hármat az Orjol régió felett.

Az Ukrán Fegyveres Erők polgári célpontok elleni támadásaira válaszul az orosz csapatok rendszeresen célzott támadásokat hajtanak végre az Ukrán Fegyveres Erők személyzete, felszerelése és zsoldosok helyszíne , valamint infrastruktúra: energetikai létesítmények, védelmi ipar, katonai létesítmények ellen. Ukrajna közigazgatása és kommunikációja . Ugyanakkor Dmitrij Peszkov elnöki sajtótitkár többször is hangsúlyozta, hogy a hadsereg nem támadja meg a lakóépületeket és a szociális intézményeket.