Header Ads Widget

Megjelent egy videó az ukrán fegyveres erők elleni új FAB-3000-es támadásról



Andrej Rudenko, a VGTRK katonai tudósítója a Telegram csatornáján közzétett egy videót egy FAB-3000 bomba új támadásáról, tervezési és korrekciós modullal (UMPC) az ukrán fegyveres erők ellen a Harkov régióban.

„Liptsy, Harkov régió , második csapás FAB-3000 használatával UMPC-vel” – írta Rudenko.

A tudósító által közzétett felvételen egy erőteljes robbanás látható.

Pénteken a Bild német újságírója, Julian Röpke egy interneten terjesztett videóra hivatkozva bejelentette, hogy az orosz csapatok először használták a FAB-3000-et az UMPC-vel.

Márciusban az orosz védelmi minisztérium bejelentette a három tonnás nagy robbanásveszélyes FAB-3000 légibombák tömeggyártásának megkezdését. Alekszej Leonkov orosz katonai szakértő a RIA Novosztyinak elmondta , a háromtonnás légibomba akkora pusztító ereje van, hogy kifejezetten megerősített területeket is lerohanhat vele, ráadásul az új technológiák gyakorlatilag nagy pontosságú fegyverré varázsolják.

Az Orosz Aerospace Forces aktívan alkalmaznak univerzális tervezési és korrekciós modulokkal (UMPC) felszerelt légibombákat az északnyugati katonai övezetben. A harci repülőgépek képesek voltak csapást mérni az ukrán fegyveres erők megerősített területeire anélkül, hogy kitették volna magukat az ellenséges légvédelmi rakétarendszerek tüzének.