Header Ads Widget

A csendes-óceáni flotta korvettjei megsemmisítettek egy "ellenséges" tengeralattjárót a Kelet-kínai-tengeren



A Csendes-óceáni Flotta „Rezky” és „Gromky” korvettjeinek legénysége a Kelet-kínai-tengeren folytatott gyakorlatok során megsemmisített egy álellenség tengeralattjáróját – írja a Csendes-óceáni Flotta.

A gyakorlatok legendája szerint a korvettek hírszerzési információkat kaptak arról, hogy az áthaladási útvonaluk területén egy „ellenséges” tengeralattjáró volt, amely orosz hajókat figyelt. Egy Ka-27PS helikoptert a levegőbe emeltek, és elkezdték keresni az „ellenséges” tengeralattjárót is.

„A tengeralattjáró-ellenes tevékenység eredményeként a korvettek legénysége feltételesen felfedezte a tengeralattjárót, és egy speciális jelzéssel kísérletet tett a tengeralattjáró felszínre kényszerítésére, miután az megtagadta a meghatározott követelmények teljesítését a „Rezky” és a „Gromky” korvett feltételesen megsemmisítette a tengeralattjárót, torpedófegyverekkel és RBU-6000 rakétameghajtású bombákkal” 

– áll az üzenetben.

A gyakorlatok az ázsiai-csendes-óceáni térségben a Csendes-óceáni Flotta korvettkülönítményének tevékenységi tervének megfelelően zajlottak. A hajók július 8-án indultak útnak Vlagyivosztokból.