Header Ads Widget

Döbbenetes halálozási statisztika a világ egyik legátoltottabb országában



Sokkal több a beteg fiatal Norvégiában, de a halálozási statisztika most olyan adatokat tárt a nyilvánosság elé, amely még a kutatókat is meglepte.

2023-ban a nagyjából 5,3 milliós Norvégiában betegség miatt 378 fiatal halt meg az 1 és 39 év közötti korosztályból, ami a korábbi évekhez viszonyítva 50%-os többlethalálozási arányt jelent. Ezen kívül a balesetekben és öngyilkosságban is sokkal többen hunytak el, így összesen közel 1000 fiatal halt meg – derül ki a Norvég Közegészségügyi Intézet végleges elemzéséből.


A statisztikák arra is rávilágítanak, hogy 2023-ban sokkal több beteg fiatal volt, mint korábban, a Norvég Munkaügyi és Jóléti Hivatal (NAV) adatai szerint tavaly a 25-29 éves fiatalok körében nőtt leginkább a betegszabadság aránya.

A túlhalálozási tendencia nem most kezdődött. 2022-ben, Covid nélkül is 12%-al több norvég halt meg, mint például a járvány alatt és az az előtti években. Mint látható, összességében 2023-ban is közelíti a 10%-ot a többlethalálozás. Az erről szóló beszámoló itt olvasható. 

Tavaly a 65-79 éves korcsoportban is jelentős többlethalálozás volt. A jelentés szerint 1020-szal többen haltak meg a vártnál, ami 8,3 százalékos többlethalálozási aránynak felel meg.

Hanne Løvdal Gulseth, a Norvég Közegészségügyi Intézet műszaki igazgatója

"Egyelőre nehéz meghatározni az okokat, hogy miért veszett oda tavaly ennyi fiatal élet. Végleges válaszokat csak akkor lehet majd kapni, amikor május végén véglegesítik az úgynevezett halálozási okok nyilvántartását."

kommentálta márciusban az előzetes adatokat Hanne Løvdal Gulseth, a Norvég Közegészségügyi Intézet műszaki igazgatója. 

Norvégia a világ egyik legátoltottabb országának számít a Covid vakcinák tekintetében. 2022. június 21-ig a lakosság 80,5%-át beoltották az első adaggal, 75,1%-át a második és 55,9%-át legalább egy további adaggal.

Miközben egyre több tudományos publikáció arról számol be, hogy ok-okozati összefüggés mutatható ki a többlethalálozás és a Covid vakcinák beadása között, Norvégiában a durva halálozási adatokra teljesen más magyarázatot találtak: Richard White, a Norvég Közegészségügyi Intézet (NIPH) statisztikusa szerint a COVID-19 az egyik fő magyarázat a megnövekedett halálozási arányra. Úgy véli, hogy az ismétlődő fertőzések sok fiatal norvég állampolgár egészségi állapotának romlásához vezettek, ez a magyarázat arra, hogy ilyen sok fiatal halt meg.

Preben Avitsland, a Norvég Közegészségügyi Intézet professzora

Preben Avitsland, a NIPH professzora és kutatója, a Covid oltási propaganda egyik vezére, aggodalmának adott hangot amiatt, hogy

"sokan a többlethalandóságot arra használják, hogy  alátámasszák kedvenc elméleteiket, miszerint a vakcinák veszélyesek, és  hogy a többlethalandóságot az okozza, hogy a vakcinák megölik az  embereket"

- írja a forskning.no-nak küldött e-mailben. Mint fogalmazott, erről szó sincs, más rá a magyarázat:

"Arról van szó, hogy az olyan betegségek, mint a COVID-19 és az influenza, hullámokban jelentkeznek. E hullámok során a különösen veszélyeztetettek - főleg az idősek - közül sokan belehalnak a fertőzésbe."

Hozzátette:

"Más gyakori halálozási okok nem járnak ugyanilyen hullámokkal. Van egy új betegségünk, a COVID-19, amely képes megölni a legidősebbeket és a leggyengébbeket. Ez azt jelenti, hogy a becsültnél  több haláleset lesz, ha meghosszabbítjuk a tendenciát abból az időből,  amikor ez a betegség még nem létezett."

Magyarként ehhez egy észrevételt fűzhetünk: ha mindent összesítünk, az 1 és 39 év közötti korosztály halálozási statisztikájának emelkedése duplája a 65-79 éves korcsoporthoz viszonyítva. Tehát: ha az egyetlen magyarázat a sok halálra a Covid elhúzódása, akkor létezhet, hogy a fiatal korosztály immunrendszere és ellenállóképessége sokkal gyengébb, mint a 65 és 79 éveseké? Ha ez így van, mi lehet rá a magyarázat?

A magyar olvasók számára csak érdekességként jegyezzük meg: a hónapokra lebontott statisztika szerint Norvégiában egy fontos jelenség figyelhető meg: a járvány alatti időszak legtöbb hónapjában úgynevezett "alulhalálozás" látható. A 2022-ben a COVID-19 vírus okozta halálesetben elhunytak átlagéletkora 85 év volt.

Viszont azt követően, hogy 2021 januárjában elkezdik a vakcinázást, pár hónap kivételével a halálozási statisztikai görbék hirtelen emelkedni kezdenek, méghozzá jelentősen az átlag fölé. Ha a vakcina működött, nem inkább fordított arányokat kellene megfigyelnünk?


Az a hír, hogy az oltásnak halálos kimenetelű mellékhatása is van az idősek és a súlyos betegségben szenvedők körében, már 2021 februárjában, az oltási program kezdetén egyértelmű volt: a vizsgált 23 halálesetből 13 a vakcina miatt következett be. Ezt a tényt a Norvég Gyógyszerügynökség is elismerte. Ezek után furcsa, hogy most, a többlethalálozás kapcsán a vakcina, mint ok-okozati tényező, szóba sem kerül, még feltételes módban sem.

Szintén beszédes az a tavalyi norvég statisztika, amely arra világít rá, hogy "a szív- és érrendszeri betegségek az elmúlt két évben a vártnál jóval több emberéletet követeltek, több mint 50 év csökkenő halálozás után a tendencia most megfordult." Érdekes, hogy ennél az adatnál sem találnak a kutatók kapcsolódást a Covid vakcinák irányába, holott a szív és érrendszeri mellékhatások már régóta közismertek, amiket nem is tagadnak. 


SZAKÁCS ÁRPÁD

https://www.szakacsarpad.com/p/dobbenetes-halalozasi-statisztika

 KAPCSOLÓDÓ CIKK 

Körülbelül 30 másodpercet vesz igénybe egy VAERS-lekérdezés, amely azt mutatja, hogy a COVID-vakcinák halálosak. https://www.napitema.com/search?q=COVID