Header Ads Widget

A Momentum minden uniós iskolában kötelezővé tenné az LMBTQ szexuális oktatást.




A Momentum pártcsaládja,a Renew Europe megint az égető problémákkal foglalkozik, véletlenül sem a migránsválsággal, koronavírussal, vagy a Közel-Kelettel. 10 pontos sürgető LMBTQ követelést dobtak ki ma reggel. Ha a pontok megvalósulnak, akkor Brüsszel durvább jogi eszközöket kap a kezébe LMBTQ témában, mint Moszkvának voltak a szocializmus időszakában.

A Momentum európai pártcsaládja, a de facto Guy Verhofstadt és Emmanuel Macron által vezetett Renew Europe vadonatúj programot adott ki a ma reggel, amiben felsorolták a 10 legsürgetőbb lépést, amit az EU-nak az LMBTQ-közösség egyenlősége érdekében be kell vezetnie. Mert mi másról is konferenciázhatnának mostanság.

A pontok magukért beszélnek, úgyhogy csak összefoglalom, miket tart a Momentum a legégetőbb problémának ma:

1. Az Európai Bizottság vegye át a tagállamok kezéből az LMBTQ-jogok meglétének ellenőrzését, pontosabban monitorozza folyamatosan a tagállami kormányokat (még több EU)

2. Erős lépések az „lmbtqfóbia” ellen, amennyiben azok kormányzati körökből érkeznek (természetesen az „lmbtqfóbia” fogalma nincs definiálva).

3. A Horizontal Equal Treatment Directive jogszabályba iktatása (diszkriminációellenes határozat, mely 2008 óta vár elfogadásra).

4. Az EU tagállamok kötelezése a „szivárványcsaládok elfogadására”

5. Az LMBTQ-jogok hetes cikkely pontjai közé illesztése (pontosabban, hogy a hetes cikkelyt olyan országok ellen is automatikusan meg lehessen indítani, melyek nem felelnek meg például ennek a 10 pontnak).

6. LMBTQ-menedékkérők befogadása az EU-ba minden tagállam számára kötelező (nem mintha eddig ezt bárki vizsgálta volna)

7. Az EU külpolitikai kapcsolatainak felülvizsgálata aszerint, hogy a másik fél mennyire tiszteli az LMBTQ embereket.

8. EU-s programok az LMBTQ-emberek elfogadásának érdekében, EU-s büdzséből szervezett iskolai felvilágosító projektek.

9. Valami Renew4Equality program, amire még rákeresni sem akarok.

10. Általános pártközi együttműködés az LMBTQ-jogokért.

(Forrás: 888.hu)