Header Ads Widget

Donald Trump, az Egyesült Államok elnöke ultimátumot adott a washingtoni tisztviselőknek, tisztítsák meg a seattle-i autonóm övezetet, vagy maga fogja megcsinálni (feltehetően a Nemzeti Gárda segítségével).



Mint ismert, az anarchisták hat blokknyi területet vontak a saját ellenőrzésük alá. 

Trump azzal fenyegetőzött csütörtökön a Twitteren, hogy csapatokat küld a városba, ha nem cselekszenek azonnal a város vezetői.


A radikális baloldali kormányzó és a seattle-i polgármester olyan messzire merészkedtek, hogy olyat az országunk még soha nem látott. Vegye vissza a várost MOST! Ha nem csinálod, megteszem én. Ez nem játék. Ezeket a mocskos anarchistákat haladéktalanul meg kell állítani. IGYEKEZZETEK!

– írta Trump a közösségi oldalon.

Miután felfüggesztették a városban a rendőrséget, a fegyveres anarchisták, az Antifák elfoglaltak egy területet. Magukat Capitol Hill Autonóm Zónának nevezték el.

A város szóvivője, Lori Patrick tagadta, hogy a seattle-i tisztviselők kapcsolatba léptek volna a „fegyveres Antifa-harcosokkal”, bár a zónában van legalább egy önálló „ hadvezérük”, a fekete rapper Raz Simeone személyében és néhány tagjuk fegyveres – írja a Rt.com.