Header Ads Widget

Karácsony Gergely nem a maga ura, Gyurcsány Ferenc akarata érvényesül – nyilatkozta Tarlós István volt főpolgármester



Tarlós bejelentette, hogy a rendőrségen feljelentést tett azokban az ügyekben, amikben Karácsonyék szerint felmerült a korrupció gyanúja. 

Nemrég látványos bejelentést tettek Karácsonyék: vizsgálóbizottságot alakítottak a korábbi évek „korrupciógyanús” fővárosi ügyeiben. Tarlós István volt főpolgármester szerint a vizsgált ügyek nagy része öngól lesz a baloldal számára, de ő nyílt kártyákkal szeret játszani, így hétfőn az összes témában feljelentést tett.

– A korrupciógyanús kifejezésnek két célja van. Elterelni a figyelmet arról, hogy az új városvezetés kilenc hónap alatt nem tud felmutatni semmit, illetve az egész már 2022-ről szól. Pont addig húzzák el a vizsgálatukat. Ha már most tudják, hogy ezek az ügyek, közbeszerzések, lebonyolítások korrupciógyanúsak, feljelentést kellett volna tenniük. Én ezt hétfőn megtettem helyettük az országos rendőrfőkapitánynál – nyilatkozta Tarlós István a Magyar Nemzetnek.

A volt főpolgármester cáfolta utódja állításait Budapest rossz pénzügyi helyzetéről és az állítólagos „Budapest-adóról”. Kiemelte, hogy míg tavaly 380 milliárd, addig jövőre 408 milliárd lesz Budapest költségvetése. Szerinte érthetetlen, hogy miért nem újíttatja fel Karácsony a Lánchidat, holott a szakértői vélemény már decemberben megvolt, a források pedig rendelkezésre állnak. Tarlós István arról is beszélt szerinte ki irányítja valójában Budapestet.

– A főpolgármester nem a maga ura, főleg, amióta két MSZP-s polgármestert beszipkázott a DK – fogalmazott, hozzátéve, hogy a Karácsony mögött álló erők akarata sokkal erősebben érvényesül a főpolgármesterénél.




– A főpolgármester nem a maga ura, főleg, amióta két MSZP-s polgármestert beszipkázott a DK – fogalmazott, hozzátéve, hogy a Karácsony mögött álló erők akarata sokkal erősebben érvényesül a főpolgármesterénél.

– A DK nem igazán akar ügyeket végigvinni, a 2022-es kampány miatt fontosabb, hogy ügyeket akadályozzon meg, negatív propagandát fejthessen ki. Amit Gyurcsány Ferenc pártja nem akar, az egyszerűen nem megy át a Fővárosi Közgyűlésen, a DK nélkül Karácsony Gergelynek nincs többsége. Tulajdonképpen a kilenc hónap alatt belengetett ígéretekből lényegében semmi sem teljesült. Az idő panaszkodással, konfrontációval telik, és kétséges, hogy ez a parlamenti kampányig jelentősen változna – zárta szavait a volt városvezető.


Karácsonyék öngóljai




– A 4-es metró, a Bálna, vagy a Rácz fürdő szerződései mind-mind az MSZP–SZDSZ-érához köthetőek.

– Tarlós szerint 2010 óta a főváros nem, csak a kerületek köthettek parkolási szerződést. Az egyik legbotrányosabb megállapodás éppen Zuglóhoz köthető, ahol akkor Karácsony Gergely volt a polgármester.

– Az állatkerti biodómról Tarlós szerint a Gyurcsány-kormány volt miniszterénél, Persányi Miklósnál kell érdeklődni, aki saját kérésére a szerződéskötéstől a számlák kifizetéséig mindent maga intézett.

– A fővárosi patkányirtással kapcsolatos közbeszerzés Tarlós szerint bizottsági hatáskörbe tartozott, így ő sosem szavazott róla, ellenben Karácsony zuglói polgármesterként igen, és megszavazta, hogy új cég végezze azt.

– a BKK elektronikus jegyrendszere ügyében Tarlós már 2018-ban feljelentést tett, jelenleg is zajlik a nyomozás.

– A volt főpolgármester szerint a 3-as metró ügyében „nyugodtan lehet vizsgálódni.” Emlékeztetett, hogy többször is visszadobták a túlárazott kivitelezői ajánlatot, azóta pedig az első szakaszt már átadták, a második hamarosan elkészül, és a harmadikon is elkezdődtek a munkálatok.