Header Ads Widget

Görögországban és Franciaországban is tüntetések robbantak ki kényszerített oltások ellen. Videók



Több ezren vonultak utcára Görögország két legnagyobb városában, hogy tiltakozzanak az új egészségügyi törvény ellen, amely megtiltja az oltatlan embereknek hogy nyilvános helyekre mehessenek, valamint megköveteli a fiatalok beoltását is.

Szerdán ezrével  vonultak utcára tiltakozni az új egészségügyi törvény ellen Athénban és Thesszalonikiben , az Associated Press beszámolója szerint .

Az új törvény értelmében bezárnák az összes nyilvános helyet az oltatlanok előtt, beleértve a bárokat, éttermeket, színházakat és más szórakozóhelyeket.

A törvény pénteken lép életbe, és legalább augusztus végéig életben marad, annak a törekvésnek a részeként, hogy megfékezzék a vírus újabb fellángolását.

"Másfél év után már senki sem hivatkozhat arra hogy nem ismeri a koronavírust " - mondta a hét elején Kyriakos Mitsotakis miniszterelnök. 

"Az ország nem fog leállni bizonyos emberek magatartása miatt ...

Nem Görögország, hanem az oltatlan görögök jelentenek veszélyt."

Hasonló tömeges tüntetések voltak szerdán Franciaországban is, ahol tömegek vonultak utcára az egész országban, hogy megemlékezzenek a Bastille-napról és tiltakozzanak az egészségügyi dolgozók új oltási követelménye ellen. 

A francia tiltakozások - ellentétben a görögökkel - összecsapásokat is eredményezett a rendőrséggel, néhány tüntető tüzet gyújtott, épületeket rongált meg és rögtönzött barikádokat emelt az utcákon.





Forrás