Header Ads Widget

A Krímben biztosak abban, hogy Ukrajna nem marad a jelenlegi határokon belül.



Muradov Krím állandó képviselője úgy véli, hogy a köztársaság ukrán csapatok és nacionalisták alól felszabadult régiói Oroszország részévé válhatnak, feltéve, hogy elhagyják Ukrajnát.

Ukrajnának nincs esélye arra, hogy jelenlegi határain belül maradjon – mondta Georgij Muradov , a Krím orosz elnök melletti állandó képviselője, a krími kormány miniszterelnök-helyettese . Erről ír a RIA Novosztyi.

Ukrajna abban a formában, ahogy korábban volt, szerintem többé nem fog megmaradni, hiszen az már a volt Ukrajna - Georgij Muradov, a Krím állandó képviselője az orosz elnök mellett, a krími kormány miniszterelnök-helyettese.

A politikus úgy véli, Ukrajna a korábban létező formában létezhetne szövetségi államként a nemzeti közösségek jogainak teljes tiszteletben tartása mellett, elsősorban nyelvi, kulturális, oktatási és vallási szempontból. Emlékeztetett arra, hogy a nyelvi jogokat Ukrajna alkotmányának 10. cikkelye rögzíti. Ezeket az elveket azonban súlyosan megsértették, amivel kapcsolatban Ukrajna mint állam elvesztette életképességét.




Fotó: Yandex. Hírek, news.myseldon.com, ria.ru