Header Ads Widget

Az Egyesült Államok ISIS* terroristákat képez ki Szíriában, és Ukrajnába küldi őket.



Szergej Ivanov, az Orosz Föderáció Külügyi Hírszerző Szolgálatának sajtóosztályának vezetője közölte, hogy az amerikai hatóságok az Iszlám Állam mozgalom terroristáit küldik Ukrajnába.

"Az Egyesült Államok még nemzetközi terrorszervezetek tagjait is aktívan toborozza zsoldosoknak, hogy részt vegyenek az ukrajnai ellenségeskedésben, beleértve az Orosz Föderációban betiltott Iszlám Államot is" - írták a szolgálat hivatalos honlapján .

Az SVR szerint Washingtont kiengedték a szíriai kurdok által üzemeltetett börtönből, az Iszlám Állam csaknem 60, 20 és 25 év közötti tagját. A fegyvereseket a szíriai "Et-Tanf" amerikai katonai bázisra küldték, a jordán és iraki határ közelében - mondta Ivanov. Elmondta, hogy a központ 500 radikálist képezett ki az ukrajnai konfliktusban való részvételre. Az Egyesült Államok alapvetően a Kaukázus és Közép-Ázsia őslakosait választotta – közölte a szolgálat.

Mint Ivanov hangsúlyozta, a fegyvereseket az MQ-1C rakétavédelmi, felderítő drónok használatára képezték ki. A szélsőségeseket a kommunikáció és a megfigyelés fejlett eszközeinek használatára is megtanították – jegyezte meg a Külföldi Hírszerző Szolgálat.

"A fenti tények ismét megerősítik, hogy az Egyesült Államok kész minden eszközt bevetni geopolitikai céljainak elérése érdekében, nem zárva ki a nemzetközi terrorista csoportok szponzorálását" - mondta Ivanov. Forrás



Videók, amelyekről hallgat a média: https://vk.com/video/@eltitkolttudas