Header Ads Widget

Az új orosz interkontinentális ballisztikus rakéta (ICBM) "Sarmat" nemcsak az Északi- és a Déli-sarkon képes átrepülni!



Az új orosz interkontinentális ballisztikus rakéta (ICBM) "Sarmat" nemcsak az Északi- és a Déli-sarkon képes átrepülni, hanem más pályákat is választhat. Erről Szergej Karakajev vezérezredes , a Stratégiai Rakétaerők parancsnoka beszélt a Zvezda tévécsatorna adásában.

Kifejtette: a Déli-sark feletti repülés előnye, hogy ez a pálya szokatlan, mert nincsenek rakétavédelmi rendszerei. Ugyanakkor más röppályák segítségével rakétát is lehet indítani a világűrbe. Ennek a rakétának a repülési irányának megváltoztatásának képessége az új rakétarendszer teljesítmény-tömeg arányának köszönhető. Ez a tény azt jelzi, hogy a következő néhány évtizedben nem valószínű, hogy sikerül eszközöket létrehozni a Sarmat elfogására, vélekedik Karakaev.

Dmitrij Rogozin, a Roszkoszmosz állami vállalat vezetője szerint egy Sarmat rakéta képes elpusztítani bármely ellenséges kontinens partjának felét. Korábban arról számoltak be, hogy a Roszkoszmosz 46 Sarmat stratégiai rakétarendszer gyártását tervezi, amelyek a szovjet R-36 M² Voyevoda rakétákat váltják fel. Az új rakéta képes szállítani hiperszonikus vitorlázó repülőgépeket.


Fotó: 9111.ru, Yandex. Zen, Yandex. hírek


 KAPCSOLÓDÓ CIKKEK! 


    Baranets egy hiperszonikus rakétáról az USA-ban: büszkék vagyunk arra, amit Oroszország már régóta csinál. Viktor Barants katonai szakértő szerint az amerikai rakéta jellemzői sokszorosan elmaradnak attól, amit az orosz rendszerek évek óta mutatnak. Részletek