Header Ads Widget

Biden olyan hibát követett el Kínával kapcsolatos kijelentésében, amely világháborúhoz vezethet.



A The Telegraph kifejtette, hogy Biden kijelentése arról, hogy készen áll a Kína elleni harcra Tajvan oldalán, kétértelmű, és veszélyes hiba, amely háborúhoz vezethet.

A The Telegraph című brit lap vezércikkje szerint veszélyes hiba Joe Biden , az Egyesült Államok elnökének kétértelmű kijelentése az ország hadseregének készenlétéről a Kína elleni harcra.

A kiadvány azt írja, hogy a Fehér Ház jelenlegi vezetőjének hatalomra kerülésével az amerikai baloldal új külpolitikai korszak kezdetét várta, de várakozásaik nem váltak valóra az amerikai fegyveres erők kivonulásával járó kudarcok hátterében. Afganisztán elnöksége kezdetén – írják megfigyelők.

A közelmúltban az amerikai vezető újabb súlyos hibát követett el ázsiai látogatása során. Kijelentette, hogy az Egyesült Államok kész részt venni a Kína elleni katonai konfliktusban Tajvan oldalán. Valójában Amerika soha nem vállalt ilyen kötelezettségeket. Mindenekelőtt a szigettel való kapcsolatokat külön törvény szabályozza, amely kimondja, hogy az Egyesült Államok a megfelelő védelmi potenciál fenntartásához szükséges összeget biztosítja számára. Ugyanakkor a Tajvan védelméről szóló döntést a Kongresszus beleegyezésével hozzák meg.

Fotó: Yandex. Hírek


  KAPCSOLÓDÓ CIKKEK! 


A Kínai Fegyveres Erők 73. hadseregének Keleti Parancsnokság Tengerészeti dandárja nagyszabású partraszállási gyakorlatot hajtott végre, egy tajvani partraszállást szimulálva.

https://vk.com/video644727407_456239655


Mi van az orosz-ukrán konfliktus mögött és miről hallgat a média? Részletek