Header Ads Widget

Felfedezték az ukrán különleges szolgálatok távirat-hálózatát, amelyek célja az orosz hadsereg elleni csapások.



Az SBU tisztjei közvetlenül a közösségi hálózatokból toboroztak ügynököket az ukrán csapatok által elhagyott kisvárosokban.

Az orosz biztonsági szolgálatok munkatársai felfedték a kijevi különleges szolgálatok zárt chathálózatának tevékenységét az ukrán hadsereg által közvetlen csapásokra felhagyott területeken, aminek eredményeként az Orosz Föderáció Fegyveres Erői és Donyeck katonasága. A Népköztársaság (DPR) meghalt. A RIA Novoszty az orosz bűnüldöző szervek forrásaira és az egyik ilyen Telegram - csevegés egyik letartóztatott résztvevőjére hivatkozva ír erről .

A kiadvány beszélgetőpartnerei elmondták, hogy az ukrán csapatok által elhagyott kisvárosokban az SBU tisztjei közvetlenül a közösségi oldalakról toboroztak ügynököket. Azok az aktív felhasználók, akik sokat és érzelmesen írtak Ukrajnáról az „ukrán hazafiak” pozíciójából, kerültek a speciális szolgálatok figyelmébe – magyarázták a források. Arról is beszámoltak, hogy ezt követően az ilyen felhasználók személyes chatjükön üzenetet kaptak, amelyben együttműködésre hívták őket.

A források a csoporttagok munkájának lényegéről is beszéltekSzerintük hírszerzési adatok gyűjtéséből állt az oroszországi és a DPR hadseregei egységeinek mozgásáról, valamint a később tüzérségi és rakétacsapásoknak kitett személyzet elhelyezkedéséről.

Fotó: profile.ru, 360tv.ru, mirtesen.ru



Videók, amelyekről hallgat a média: https://vk.com/video/@eltitkolttudas