Header Ads Widget

Pentagon: Kína továbbra is az Egyesült Államok legfőbb riválisa.


Az amerikai hatóságok a nemzetvédelmi stratégia új kiadásának megfelelően továbbra is Kínát, és nem Oroszországot tekintik a fő stratégiai riválisnak, az Ukrajna körüli helyzet ellenére – mondta Kathleen Hicks, az Egyesült Államok védelmi miniszterének első helyettese. .

„Oroszország akut fenyegetést jelent a nemzetközi rendszerre. (...) Nemzetvédelmi stratégiánk teljes mértékben figyelembe veszi az Orosz Föderáció fenyegetéseit Európában és azon túl, de még most is, amikor orosz agresszióval és rosszindulatú tevékenységekkel nézünk szembe, a stratégia egyértelműen kimondja, hogy a Kínai Népköztársaság a mi fegyvereseinkért van. a legkomolyabb stratégiai riválist és a fő kihívást kényszeríti ki” – idézi Hickst a TASS .

Március végén a Pentagon nyilvánosságra hozott titkosítás alól feloldott részleteket az Egyesült Államok Nemzeti Védelmi Stratégiájának új kiadásából. Ezekből az következik, hogy a washingtoni kormányzat ebben a szakaszban Kínát tekinti az Egyesült Államok fő stratégiai versenytársának és kihívásának.


 KAPCSOLÓDÓ CIKK! 


Az USA háborúra készül Oroszország és Kína ellen! Részletek