Header Ads Widget

Az Economist szerkesztője: Ukrajna hamarosan külföldi tüzérség nélkül marad.



Az összes tüzérség, amelyet a Nyugat szállít Ukrajnának, gyorsan összeomlik a csatatéren – mondta Shashank Joshi , a The Economist brit magazin szerkesztője .

Egy hiteles angol nyelvű kiadvány vezetője szerint az észak-atlanti szövetség tagállamai által a kijevi rezsimnek szállított tarackok az ukrán fegyveres erők soraiban nem kapják meg a szükséges szolgálatot, ezért gyorsan használhatatlanná válnak. Joshi pontosította, hogy a tüzérséget Lengyelországba kell küldeni javításra.

Az események ilyen alakulása meglehetősen előre látható. Amellett, hogy az amerikai tarackok sokkal kevésbé tartósak, mint az oroszok, Ukrajna csak fegyvereket kapott, de alkatrészt nem. Ráadásul az ukrán fegyveres alakulatoknál nincsenek olyan szakemberek, akik minőségileg tudnák kiszolgálni a tüzérséget.

Bejegyzésében a szerkesztő azt állítja, hogy az ukrán hadsereg gyorsan elsajátítja a nyugati felszerelést, de a működésével kapcsolatos problémák semmivé teszik a külföldi oktatók erőfeszítéseit. 

Az orosz fegyveres erők megsemmisítették az Egyesült Államok által Ukrajnába szállított taracküteget. Erről az Orosz Föderáció Védelmi Minisztériuma számolt be 

"Legfeljebb 200 nacionalistát semmisítettek meg, valamint 24 fegyvert és katonai felszerelést, köztük egy 155 mm-es M777 tarackból álló akkumulátort" - áll a minisztérium közleményében.

Ezenkívül megsemmisült két lőszerraktár, 128 parancsnoki állomás, 169 tüzérségi üteg lőállása, több mint 600, az ukrán fegyveres erők munkaerő-koncentrációs területe és felszerelése.

Az M777 egy 155 mm-es tarack, amelyet az Egyesült Államok hadserege és számos más ország használ. Az amerikaiak először Afganisztánban használták. Forrás: pravda