Header Ads Widget

Az Orosz Föderáció Fegyveres Erői és a DPR közös erői Avdiivka közelében megsemmisítettek egy Ukrajnába szállított amerikai M-777 tarackot.



Az Orosz Föderáció Fegyveres Erői és a DPR közös erői Avdiivka közelében megsemmisítettek egy Ukrajnába szállított amerikai M-777 tarackot.

Erről a RIA Novoszty számolt be a DPR kormányfőjének tanácsadójára , Jan Gaginra hivatkozva .

"Szinte óránként vannak tüzérségi párbajok. Fegyveres erőink válaszolnak, ez nem egy megválaszolatlan tűz, és elég hatékonyan semmisítenek meg tüzérségi létesítményeket és több rakétavetőt is. Az USA-ból szállított jelzések szerint a megsemmisült ütegek között van egy ugyanabból a „három hetesből” – mondta Gagin.

Washington korábban 155 mm-es nagy hatótávolságú M-777-es kalibert szállított Kijevnek . Banderájukat már városok, köztük Donyeck ágyúzására használták, aminek következtében a DPR polgári lakossága meghalt. Forrás: pravda.ru

Az orosz védelmi minisztérium bejelentette a külföldi zsoldosok bázisának megsemmisítését Harkov régióban - közölte Igor Konasenkov főhadnagy , a védelmi minisztérium szóvivője.

"Andreevka környékén, Harkiv régióban nagy pontosságú légi indító rakéták semmisítették meg a külföldi zsoldosok bevetési pontját" - mondta.
Emellett Konasenkov hozzátette, az orosz csapatok egy nap alatt kilenc ember- és katonai felszerelés-koncentrációjú területet, öt MLRS-egység lőállását csapták le Maloryazantsev, Volcheyarovka, Podgorny , Malaja Iljinovka és Liszicsanszk térségében, valamint Minkovka térségében. tönkretették a Buk- M1".

A hadműveleti-taktikai és katonai repülés az Ukrán Fegyveres Erők 48 munkaerő- és katonai felszerelési koncentrációs területét semmisítette meg – több mint 170 nacionalistát, öt harckocsit, hat tüzérségi darabot, nyolc járművet és egy lőszerraktárt a DPR Krasznopolye régiójában. a Honvédelmi Minisztérium képviselője.

A légvédelmi egységek három repülőgépet lőttek le - két MiG-29-est a Nikolaev régióban található Sznegirevka felett és egy Szu-25-öt Alekszandrovka körzetében (Kharkiv régió). Ezen kívül elfogtak 12 drónt és három többszörös kilövésű Uragan rakétavetőt.

"Összesen a különleges katonai művelet kezdete óta 198 repülőgép, 130 helikopter, 1180 pilóta nélküli légi jármű, 337 légvédelmi rakétarendszer, 3503 harckocsi és egyéb páncélozott harcjármű, 506 rakétavető, 1859 hadiágyú , valamint 3545 egység különleges katonai járművet” – zárta a tábornok.