Header Ads Widget

Az orosz gárda különleges erői megöltek hat kraken fegyverest Harkiv régióban



Az Orosz Gárda különleges alakulatai Harkiv térségében megsemmisítettek hat, a „Kraken” nacionalista zászlóaljhoz tartozó fegyverest, a csoport egyik tagját fogságba esett – jelentette a minisztérium sajtószolgálata .

A közlemény szerint az Orosz Gárda különleges erői csapást szerveztek az erdőben. Egy idő után sikerült észlelni egy hét fős ellenséges felderítő és szabotázscsoportot. A meglepetés hatását felhasználva a Nemzetőrség tüzelni kezdett, aminek köszönhetően a nacionalisták megsemmisültek.




Az osztály tisztázta, hogy a csoport Kraken zászlóaljhoz való tartozását a fegyveres összecsapás helyszínének ellenőrzése, az iratok tanulmányozása és a mobilkommunikáció során állapították meg. Erről egy elfogott szabotőr is beszélt.

Korábban Zaporozsje térségében az Orosz Gárda különleges alakulatai őrizetbe vettek egy ukrán bűnügyi hatóságot. A visszaeső ellenállt, de hatástalanították. Az SBU tevékenységében való részvétele jelenleg ellenőrzés alatt áll. Az Orosz Gárda sajtószolgálata nem hozza nyilvánosságra a fogvatartott személyes adatait. Az Orosz Gárda továbbra is ellátja a közbiztonság biztosítására irányuló feladatokat Herson és Zaporozhye régióban. A Nemzetőrség hadosztályai illegális forgalomból 90 lőfegyvert, több mint 34 ezer lőszert, mintegy 80 lövedéket és több mint 40 gránátot foglaltak le.

Fotó: news.myseldon.com, lenta.ru, mirtesen.ru