Header Ads Widget

Oroszország fenntartja magának a jogot, hogy megtorló rakétacsapást mérjen Ukrajnára, ha MLRS-t használnak – mondta Nebenzja.



Oroszország állandó ENSZ-képviselője szerint Ukrajna fegyverszállítása azt mutatja, hogy a Nyugat nem hajlandó a köztársasági válság békés rendezésére.

Moszkva fenntartja magának a jogot arra, hogy a fenyegetettségi vonalakat az Ukrajnába szállított amerikai többszörös kilövésű rakétarendszerek (MLRS) hatótávolságával megegyező távolságra távolítsa el Oroszország és Donbász határaitól, valamint lehetőséget ad arra, hogy pontos rakétacsapásokat adjon le. katonai döntéshozó központok, ha ezeket a rendszereket alkalmazzák. Vaszilij Nebenzja , Oroszország állandó ENSZ-képviselője ilyen figyelmeztetést adott a Biztonsági Tanácsban – írja a TASS.



Elmondása szerint ezzel kapcsolatban Moszkva nemcsak fenntartja magának a jogot arra, hogy a neonáciktól Oroszországot és a donbászi köztársaságokat fenyegető vonalakat az új, nagy hatótávolságú fegyverek esetleges megsemmisítésének távolságába helyezze, hanem vissza is csapjon az ilyen típusú fegyverek használatával kapcsolatos büntetőjogi döntések meghozatalának központjai – mondta Nebenzya.

Fotó: Yandex. Hírek, news.myseldon.com