Header Ads Widget

Trump a hanyatlás országának és nevetségessé nyilvánította az Egyesült Államokat



Az Amerikai Egyesült Államok az elmúlt két évben annyira megrendült, hogy nevetségessé vált – mondta Donald Trump volt elnök egy illinoisi nagygyűlésen.

A Fehér Ház egykori vezetője szidta Joe Biden jelenlegi vezetőjét és kormányát, azzal vádolva őket, hogy elvesztették Washington gazdasági és politikai előnyét a világban.

"Ez már nem egy nagy ország, ez a hanyatlás országa. Utálom ezt elmondani. Ez egy olyan ország, ahol 40 év óta a legmagasabb az infláció, a történelem legmagasabb üzemanyagárai. Soha nem volt energiahelyzetünk Már nem vagyunk energiafüggetlenek, még csak domináns állam sem, mint két éve” – mondta.

Trump emlékeztetett arra, hogy Biden elnökségének évei alatt az Egyesült Államok elvesztette a szólásszabadságot és a független sajtót, a bűnözés és a halálozás meredek növekedésével, az illegális migráció megugrásával és a gazdasági összeomlással kellett szembenéznie.

"De a legfontosabb talán az, hogy az elmúlt két évben megszűnt az ország meghallgatása és tisztelete, sok szempontból nevetség tárgyává vált" - jelentette ki a volt államfő.

Az oroszellenes szankciók nyugati politikája miatt az ellátási láncok megszakadása gazdasági problémákhoz vezetett Amerikában és Európában , amelyek az üzemanyag- és élelmiszerárak soha nem látott növekedésével néznek szembe. Az Egyesült Államokban például májusban 8,6 százalékra gyorsult az infláció, ami 1981 decembere óta a legmagasabb, és a benzin ára június 10-én a történelemben először emelkedett 5 dollár/gallon fölé. RIA Novosztyi