Header Ads Widget

Az ukrán fegyveres erők három zászlóalja elvesztette összetételének 50%-át Verhnekamenka és Zolotarevka közelében - Videó



Három ukrán zászlóalj az orosz hadsereggel vívott csatákban Liszicsanszknál egy nap alatt elvesztette állományának több mint felét – jelentette a Honvédelmi Minisztérium.

"Az ellenség minden irányban jelentős veszteségeket szenved el. Verhnekamenka és Zolotarevka települések térségében a 10. hegyi roham és a 72. gépesített dandár három zászlóalja egy nap alatt elveszítette állományának több mint 50 százalékát" - írja a tárca. mondott.

A közlemény szerint " Artemovszk település területén a Légierő nagypontosságú fegyverei a 30. gépesített dandár 1. zászlóaljának ideiglenes szállásán csaptak le 120 ukrán katonára és körülbelül 15 darabra. katonai felszerelések megsemmisültek."

Ezenkívül a védelmi minisztérium hozzátette, az orosz légicsapások érte a 10. hegyi rohamdandár fegyver- és katonai felszerelések ideiglenes raktárát, amely a harkovi traktorgyár területén található , és 30 katona életét vesztette, és tíz páncélost semmisített meg. járművek és járművek.

Az LPR -ben a köztársaság szinte teljes területe felszabadult, Liszicsanszk kivételével . Az elmúlt három napban ellenőrzés alá vonták a Liszicsanszki olajfinomítót, a Matrosszkaja bányát, a zselatingyárat és Topolevka falut.

Az ukrán hadsereg a luhanszki biztonsági erők képviselője szerint Andrej Marochko parancsot kapott, hogy vonuljon ki a városból. Az LPR hírszerzése szerint több mint tízezer civil marad ott.