Header Ads Widget

Franciaország lett az orosz cseppfolyósított földgáz legnagyobb vásárlója.



Franciaország lett az orosz cseppfolyósított földgáz legnagyobb vásárlója. Ezt írja a Die Welt német kiadása a CREA finn elemzőközpont adataira hivatkozva.

Ez annak köszönhető, hogy az ország energiaszektorbeli problémákkal küzd. Konkrétan technikai okok miatt kellett sok atomerőmű működését felfüggeszteni, ami a villamosenergia-termelés visszaesését eredményezte.

Franciaország – emlékeztet az újság – június közepe óta már nem kap csöveken keresztül orosz gázt. Ugyanakkor Németországgal ellentétben az országnak négy terminálja van egyszerre az LNG fogadására.

Az orosz gázexport idei csökkenése a Jamal-Európa vezetéken keresztüli szállítások május óta tartó felfüggesztésének, valamint a másik két fő folyosón – az Északi Áramlaton és az ukrán gázszállító rendszeren – keresztül történő szivattyúzás visszaesésének köszönhető. Csökkenés a Török Áramlat menti utánpótlás műszaki munkái miatt. Ezenkívül néhány európai vállalat megtagadta az új rubelrendszer szerinti szállítások kifizetését. Április végén a Gazprom leállította a gázszállítást a Bulgargaznak Bulgáriának és a PGNiG -nek Lengyelországnak , május utolsó napjaiban a Gasum Finnországnak és a GasTerra Hollandiának .nyár elején pedig a németországi Shell Energy Europe és a dániai Orsted.


 KAPCSOLÓDÓ CIKKEK 


A világuralomra törekvő USA - gáz- és olajembargót, azaz amerikai függőséget és általános elszegényedést akar Európában, hogy mindent az USÁ-tól kelljen vásárolni többszörös áron. Lehet ábrándozni az orosz gázfüggőség megszakításáról, de erre reális esély nincsen. Az amerikai palagáz még a magyar éves gázfelhasználás 1%-t sem lenne képes kiváltani, nemhogy a németét. A katari gázkitermelést már India és Kína évekre lekötötte, a norvég pedig most is teljes kapacitással működik. A Közel-Keleti gázmezők kiaknázását pedig a fényességes Nyugat lehetetlenítette el az iraki és szíriai háborúkkal, meg az ISIS-el.

Az USA-t kiszolgáló EU globalista nemzetgyilkos politikusaink által hozott szankciókat Oroszországgal szemben, mi fogjuk megfizetni! Mi vár az európaiakra? Részletek