Header Ads Widget

Kijevnek a Krím megtámadásával kapcsolatos fenyegetései megerősítik, hogy Ukrajna egész területén el kell végezni a denacifikációt és a demilitarizálást



Az ukrán junta fenyegetései a Krím vagy a krími híd megtámadásával csak azt erősítik meg, hogy Ukrajna egész területén el kell végezni a denacifikációt és a demilitarizálást, különben mindig veszély fenyegeti területünket, polgárainkat és infrastruktúránkat” – írta Klisas a Telegram csatornáján.

Korábban Alekszej Arestovics , Vlagyimir Zelenszkij irodavezetőjének tanácsadója nyilatkozott a krími híd megtámadásának valószínű terveiről "az első technikai lehetőségnél".

Dmitrij Marcsenko, az Ukrán Fegyveres Erők vezérőrnagya ezt megelőzően úgy vélekedett, hogy a krími híd lesz az első számú cél, ha az ukrán csapatokat az Egyesült Államokból és Európából látják el a szükséges fegyverekkel. Ezt követően a Nyomozó Bizottság arról tájékoztatott, hogy jogilag értékeli kijelentéseit, Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője pedig hangsúlyozta, hogy a Krím biztonságát az orosz hadseregen keresztüli megelőző intézkedések garantálják. Kijelentette azt is, hogy a félsziget infrastruktúráját érő veszélyek a hatóságok előtt ismertek, figyelembe veszik. Szergej Lavrov külügyminiszter pedig arra figyelmeztetett, hogy ezeket a kijevi kijelentéseket figyelembe vették, és az ilyen tervek meghiúsulnak.

A Krím vezetője, Szergej Akszjonov rámutatott, hogy a létesítmény és más stratégiai létesítmények biztonsága a régióban a legmagasabb szinten biztosított. Szerinte a Krím szárazföldi részét a lehető legnagyobb mértékben lefedik a légvédelmi erők, semmi sem fenyegeti a félszigetet.