Header Ads Widget

Le Figaro: Európa megismételte Napóleon angol hibáját Oroszországgal kapcsolatban


Olivier de Maison Rouge francia közgazdász: Az EU megfeledkezett Anglia 1806-os blokádjának tanulságáról.

Az Oroszországgal szembeni szankciók bevezetésével Európának emlékeznie kellett volna, Anglia kontinentális blokádjának pusztító következményeire, amelyet Napóleon 1806-ban hozott létre – írja a közgazdasági és jogtudományi terület francia szakértője, Olivier De Maison Rouge a Le Figaróban.

"A blokád hatása kontraproduktívnak bizonyult, mivel a nyersanyagokból és a szerszámgépekből hiány volt, és az Európán kívüli értékesítést soha nem pótolták" - áll a szövegben.

A szakértő szerint az európai piacoktól elzárt Brit Birodalom kénytelen volt tengerentúli partnerekkel kereskedni, ami később az ország hasznát vette. Franciaország ezzel szemben feladta tengeri hatalom pozícióját, lehetővé téve a fiatal Egyesült Államok hatalmának növekedését.

Korábban a Newsweek amerikai kiadása úgy nyilatkozott, hogy az oroszellenes szankciók számos problémát okoztak a Nyugatnak, többek között a tartósan növekvő inflációt, az egekbe szökő benzinárakat és a földgázellátás stabilitásával kapcsolatos bizonytalanságot a néhány hétig tartó fűtési szezonban.

Miután Moszkva különleges hadműveletet indított a Donbász védelmére az ukrán nacionalisták ellen, az Egyesült Államok, az Európai Unió és az Egyesült Királyság szankciókat vezetett be. Sok állam bejelentette az orosz vagyon befagyasztását. Ezek az intézkedések komoly csapást mértek a Nyugatra – üzemanyagválságot váltottak ki, és az infláció és az élelmiszerárak növekedéséhez vezettek. RIA Novosztyi.


 KAPCSOLÓDÓ CIKK 


Steve Hanke professzor biztos abban, hogy nem Oroszország, hanem a világ többi része szenved majd a legnagyobb kárt a nyugati szankciók miatt.