Header Ads Widget

Oroszországban befejeződtek a modernizált 125 milliméteres önjáró 2S25 páncéltörő löveg állami tesztjei!



Oroszországban befejeződtek a modernizált 125 milliméteres önjáró 2S25 páncéltörő löveg állami tesztjei – mondta Vlagyimir Artjakov, a Rostec Állami Vállalat első helyettese a RIA Novosztyinak adott interjújában a hadsereg nemzetközi hadseregének előestéjén. - műszaki fórum.

"Az állapottesztjei már lezajlottak. A közeljövőben arra számítunk, hogy ehhez a modellhez az O1 betűt rendelik, ezt követően helyezhető üzembe a jármű" 

- mondta Artyakov.

A továbbfejlesztett 2S25 önjáró löveg egy páncélozott lánctalpas kétéltű jármű, erős tüzérségi és rakétarendszerrel. Mint a " Rostec " első helyettes vezetője elmondta, az önjáró fegyver többfunkciós, képes vízi akadályok leküzdésére felkészülés nélkül akár három pontig terjedő hullámokban, és ezzel egyidejűleg vízen is tüzelni. Ezenkívül a gép képes harci műveleteket végrehajtani mind a hegyvidéken, mind a trópusi éghajlaton és a mocsaras területeken.

Tűzerő tekintetében a 2S25 Artyakov szerint nem marad el a T-80 , T-90 típusú fő harckocsiknál , szárazföldi és vízi mobilitás tekintetében pedig a BMD-4M , ill . BMP-3 . "Ennek az autónak nincs versenytársa sem Oroszországban , sem a világon" - hangsúlyozta.

Az önjáró fegyver képes a levegőből leszállni legénységgel, és akár 500 kilométeres meneteket is megtenni tankolás nélkül. A továbbfejlesztett 2S25-öt elsősorban a légideszant erők egységei számára szánják.

Minirakétát fejlesztettek ki az orosz Pantsir légvédelmi rakéta- és lövegrendszerekhez, amely lehetővé teszi a kis méretű célpontok rekordközeli, 500 méteres távolságból történő hatékonyabb kilövését – hangzott el a RIA Novosztyinak adott interjújában. A „Hadsereg” nemzetközi haditechnikai fórum előestéjén a „Rostec” állami vállalat első vezérigazgató-helyettese, Vladimir Artyakov.



"A Pantsir-S1M komplexumhoz egy légvédelmi irányított kis hatótávolságú elfogó rakétát fejlesztettek ki. Jelentősen kibővíti a kisebb tömegű célpontok elleni harc képességeit. Ez természetesen nem csak az UAV-okról szól, hanem pl. , több rakétavető, antiradar és irányított rakéták, nagy pontosságú fegyverek, repülőgépek és helikopterek, valamint ezek légi fegyverei” 

– mondta.

Artyakov hozzátette, hogy a pancsíri új rakétákkal "a rakétafegyverek pusztítási zónájának közeli határa 500 méterre csökkent".

Egy szabványos „Shell” vezetősín kilövőre, amely egy szabványos légvédelmi irányított rakétát fogad, most négy rövid hatótávolságú mini rakétából álló csomagot helyezhet el. Ennek eredményeként a harcjármű egy töltényrakománya által eltalált célpontok száma akár négyszeresére nő.

A "Shell"-t kis méretű katonai és adminisztratív-ipari létesítmények, repülőgépek, helikopterek, cirkáló rakéták, nagy pontosságú fegyverek, drónok és MLRS lövedékek légvédelmére tervezték. A komplexum két kétcsövű, 30 mm-es kaliberű löveggel és 12 rakétaindítási segédvonallal van felszerelve.

A "héjakat" egy különleges katonai művelet részeként használják Ukrajnában , és ott nagy hatékonyságot mutatnak.

Oroszországban speciális légvédelmi rendszert hozhatnak létre a HIMARS leküzdésére.

Az ukrajnai különleges hadművelet bebizonyította, hogy szükség van az izraeli Iron Dome rakétavédelmi rendszer speciális légvédelmi rakétarendszerének (SAM) kifejlesztésére a HIMARS többszörös kilövésű rakétarendszerek masszív csapásának visszaszorítására, Igor Korotchenko katonai szakértő és szerkesztő. a Nemzetvédelem magazin főigazgatója a RIA Novosztyinak nyilatkozott szerdán.




Korábban arról számolt be, hogy a már meglévő orosz légvédelmi rendszerek, a Buk-M3 és a Tor-M2 egy különleges katonai művelet során megerősítették nagy teljesítményüket, sikeresen elfogva az Ukrajnába szállított amerikai HIMARS MLRS rakétáit.

„Tekintettel a különleges katonai műveletek tapasztalataira, a megrendelő célszerűnek tarthatja egy új, speciális, izraeli Iron Dome típusú légvédelmi rakétarendszer kifejlesztését, amely azonban nagyobb teljesítményjellemzőkkel rendelkezik, a hatalmas rakétacsapás visszaverésére. többszörös kilövő rakétarendszerek, például az amerikai MLRS HIMARS” 

– mondta Korotcsenko.

Véleménye szerint egy ilyen komplexumnak olcsóbb, azonnali kilövésre kész légvédelmi rakétákkal kell rendelkeznie, mint a modern légvédelmi rendszereknek, nagyszámú célcsatornával kell rendelkeznie az egyidejű követéshez és tüzeléshez, valamint minimális reakcióidővel az észleléstől a légi cél eltalálásáig.

"Ugyanakkor meg kell érteni, hogy az Iron Dome egy rakétavédelmi rendszer. Figyelembe véve a modern konfliktusok és különleges műveletek tapasztalatait, az orosz fegyveres erők érdekében célszerű lehet egy speciálisan magas mobilitást biztosító rendszer létrehozása. katonai légvédelmi rendszer például egy nagyon hatékony Tor-M2 autonóm harci modulon alapul" 

- mondta a forrás.

Júniusban Vjacseszlav Kartasov, a Kupol Izevszki Elektromechanikai Üzem vezérigazgatójának asszisztense a Zvezda TV-csatorna Katonai átvétel című műsorában arról számolt be, hogy az üzem szakemberei a Tor légvédelmi rendszer új verzióját fejlesztik, amely kétszer annyi rakétát fogadna, és még mozgékonyabbá válna - könnyű testének köszönhetően a hadsereg repülési helikoptereivel is szállítható külső hevederen.