Header Ads Widget

Megtartotta évértékelő beszédét az Európai Bizottság elnöke. Ursula von der Leyen kijelentette, maradnak a szankciók, és új kötelező migrációs paktumot akar.



Ursula von der Leyen kijelentette, hogy a szankciók érvényben maradnak, és az EU továbbra is határozottan fellép Oroszországgal szemben. Beszélt továbbá az Európát sújtó energiaválságról és egy új, kötelező migrációs paktum elfogadásáról is. Von der Leyen szerint az ukrán menekülthullám idején Európa példát mutatott szolidaritásból, de ez az eltökéltség hiányzik a migrációról szóló vitában. „Az ukrán menekültekkel kapcsolatos fellépésünk nem lehet kivételes” – hangsúlyozta az Európai Bizottság elnöke.

Arról tudunk most, hogy Ursula von der Leyen szerint a szankciók ártanak Oroszországnak, de nem ismerjük az unió egészének álláspontját. A bizottsági elnök szerint az orosz ipart megviselik a brüsszeli szankciók – tájékoztatott Baraczka Eszter, az M1 tudósítója Strasbourgból.

Von der Leyen javaslata szerint az áramfogyasztásra korlátot írnának elő és megadóztatnák a fosszilis energiával foglalkozó cégeket. A gázár csökkentése ugyan az asztalon van, de nincs szó arról, hogy az orosz gázra vonatkozna. Annyit tudunk, hogy más importból érkező földgázra esetleg kerül ársapka.

Von der Leyen szerint az uniós szankciók következtében az orosz pénzügyi rendszer az életéért küzd, az orosz ipar térdre esett. A Kreml hozta ilyen helyzetbe Oroszországot – húzta alá.

A szankciós politika folytatását és az Ukrajnával kapcsolatos szolidaritást is hangsúlyozta.

A bizottsági elnök beszédében az energiaválságról azt mondta: az elszabadult árakért egyedül Oroszország a felelős, Európának pedig bármilyen áron is meg kell szabadulnia az orosz energiafüggőségtől. Ursula von der Leyen extraprofitadó bevezetését javasolta az energetikai vállalatokkal szemben.

„A nyereséget hasznos dolognak tartjuk. De a jelen helyzetben nem helyes, hogy valaki rendkívüli, kiugró profitra tegyen szert a háború következtében és a fogyasztók terhére. Ma ezt a profitot meg kell osztani, és a leginkább rászorulók felé kell terelni. Javaslatunk alapján a tagállamok több mint 140 milliárd euró forráshoz jutnak, amit közvetlenül felhasználhatnak a nehézségek enyhítésére” – fogalmazott az Európai Bizottság elnöke.

Ursula von der Leyen a migrációról is beszélt. Szerinte az ukrán menekülthullám idején Európa példát mutatott szolidaritásból, 

„ez az eltökéltség hiányzik a migrációról szóló vitában. Az ukrán menekültekkel kapcsolatos fellépésünk nem lehet kivételes”

– szögezte le.

Az Európai Unió új migrációs paktumának megvalósításához már csak politikai akaratra van szükség – mondta az uniós bizottság elnöke, majd hozzátette.

A migráció tekintetében tisztességes és gyors eljárásokra, válságbiztos és gyorsan alkalmazható rendszerre, valamint a szolidaritást biztosító, állandó és jogilag kötelező erejű mechanizmusokra van szükség.

FORRÁS: Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke értékeli az idei évet, 2022. szeptember 14-én. MTI/AP/JEAN-FRANCOIS BADIAS


 KAPCSOLODÓ CIKK 


Kik is okozták a jelenlegi energiaválságot, és az elmúlt éveben, a globálisan zajló korlátozásokat, zsarolásokat, a vírus, maszkhordás és oltás őrületet, aminek még közel sincs vége? Hát azok az USA és EU vezetőket kiszolgáló, globalista hazaáruló élősködő politikusok, a hazug médiájukkal karöltve, akik nem a saját országukat szolgálják semmilyen szinten, hanem a globális pénzhatalmi elitet, akiknek célja világos mint a nap, a káosz teremtés, a migrációs pusztítás, a családok szétverése, a nemzetállamok felszámolása, a gazdaság és az ellátó rendszerek tönkretétele, hogy az emberek olyan kiszolgáltatott helyzetbe kerüljenek, hogy rájuk tudják kényszeríteni az új világrendet, vagyis a totális kontrollt és globális diktatúrát. Azokat a politikusokat és országokat, akik ellenálnak ennek a sátáni tervnek, azokat zsarolják, fenyegetik és megpróbálják tönkre tenni. Csak meg kell nézni, kiket gyaláznak és kiket futtatnak a globális médiák. Erről szól a történet!!

Minden média propaganda ellenére, mára már világosan látszik, hogy az orosz-ukrán konfliktust, az USA és az EU hozta létre, a globális pénzhatalmi elit nyomására, ami nem az ukrán emberek  megmentéséról szólt soha, hanem éppen az ellenkezőjéről, őket használják fel eszközként vagy célpontként, amit nem is titkolnak.  Az USA és CSATLÓSAI évtizedeken át orosz gyűlöletet szított Ukrajnában, aminek az lett az eredménye, hogy az ukránok elkezdték gyilkolni az orosz lakosságot, hogy Oroszországot kényszerhelyzetbe hozzák, majd amikor felléptek az ukrán nácik ellen, akkor rájuk tudjanak mutogatni, mint megszállókra és agresszorokra. Részletek