Header Ads Widget

Oroszország többé nem követ el olyan hibákat, amelyek aláássák szuverenitását – mondta Putyin



A szuverenitás bármilyen gyengülése veszélyt jelent Oroszországra – mondta Vlagyimir Putyin.

"1160 éve szilárdan megtanultuk, hogy Oroszország számára halálosan veszélyes akár átmenetileg is meggyengíteni szuverenitását, feladni a nemzeti érdekeket. Ilyen időszakokban Oroszország léte is veszélybe került, több ilyen tévedés nem várható tőlünk. Nem fogunk engedni a zsarolásnak és a megfélemlítésnek” 

– mondta Putyin az orosz államiság születésének 1160. évfordulója alkalmából rendezett koncerten.

Hozzátette, hogy Oroszország évszázadokon át a sok nemzetiségű és vallású ember közös otthonaként épült. Hangsúlyozta ugyanakkor, hogy az orosz történelemben az ellenségek brutális inváziói, a széttagoltság és a polgári viszály tragédiája ellenére a borongós időszakokat mindig felváltották az újjászületés szakaszai.

„Népünk hős nemzedékei legyőzték a nehézségeket és a megpróbáltatásokat, legyőztek minden megpróbáltatást, alkottak, növelték Hazánk nagyságát és dicsőségbe borították nevüket” 

– fogalmazott az elnök.

Az államfő kijelentette, hogy senki sem rombolhat le olyan orosz értékeket, mint az igazsághoz és az igazságossághoz való hűség, az együttérzés, a boldogulásra való készség nem egyedül, hanem az egész ország számára.

"Soha senki sem tudja betiltani vagy eltörölni egyedülálló civilizációnkat és leggazdagabb kultúránkat" - mondta.

Putyin az orosz civilizáció eredetiségét is megjegyezte.

"És a mi Hazánkért, Szülőföldünkért, amivel rendelkezünk, szabadságunkért, függetlenségünkért és szuverenitásunkért, kultúránkért és hagyományainkért harcolni fogunk, megvédjük és védjük őket őseink és utódaink nevében, Oroszország, annak nagy történelme és nagy jövője érdekében” – mondta az államfő.