Header Ads Widget

Zelenszkij és a NATO azt tervezi, hogy a háború utáni Ukrajnát "egy nagy Izraellé" alakítja át.


A NATO által támogatott Atlanti Tanács apartheid Izraelt javasolta egy hipermilitarizált Ukrajna tervezeteként. A dokumentum szerzője Obama korábbi tel-avivi nagykövete, aki jelenleg izraeli kémtechnikai tanácsadó.

Alig negyven nappal azután, hogy Oroszország katonai hadjárata megkezdődött Ukrajnán belül, Zelenszkij ukrán elnök újságíróknak azt mondta, hogy a jövőben országa olyan lesz, mint "egy nagy Izrael".

Zelenszkij április 5-én újságíróknak nyilatkozva tette jóslatát, elutasítva azt az elképzelést, hogy Kijev semleges maradna a NATO, az Európai Unió és Oroszország közötti jövőbeli konfliktusokban. Zelenszkij szerint országa soha nem lesz olyan, mint Svájc. 

"Nem beszélhetünk a 'jövő Svájcáról'" - tájékoztatta az elnök az újságírókat. "De mindenképpen 'nagy Izrael' leszünk, saját arculattal".

"Nem fogunk meglepődni azon, hogy a fegyveres erők vagy a Nemzeti Gárda képviselői lesznek minden intézményben, szupermarketekben, mozikban - fegyveres emberek lesznek" - mondta az ukrán elnök, aki sivár létet jósolt polgárai számára. "Biztos vagyok benne, hogy a biztonságunk kérdése lesz az első számú kérdés a következő tíz évben". Forrás