Header Ads Widget

Az Egyesült Államok hamarosan nem tudja ellátni Ukrajnát bizonyos típusú lőszerekkel – mondta az amerikai tengerészgyalogság nyugalmazott ezredese


Az AFP szerint az Egyesült Államok hamarosan nem tudja ellátni Ukrajnát bizonyos típusú lőszerekkel – mondta az amerikai tengerészgyalogság nyugalmazott ezredese, Mark Kansian, a Stratégiai és Nemzetközi Tanulmányok Központjának vezető tanácsadója.

Figyelmeztetett, a készletek gyorsabban fogynak, mint ahogyan pótolni lehetett volna. Ez különösen a HIMARS-rendszerekhez való rakétakészletekre vonatkozik. "Ha az Egyesült Államok ennek a készletnek a harmadát Ukrajnába küldi (mint az a Javelins és a Stingers esetében történt), Ukrajna 8000 és 10000 közötti rakétát kap. Ez a készlet valószínűleg több hónapig kitart, de ha a készletek kimerülnek, nem helyettesíti őket” – mondta Kanchian, aki korábban az Egyesült Államok kormányának fegyverbeszerzést irányított.

Az ukrajnai orosz különleges hadművelet kezdetét megelőző szint helyreállítása "évekbe telhet" - írja a Kansian.

Az AFP egy amerikai katonai tisztviselőre is hivatkozik, aki névtelenül kijelentette, hogy Kijev lőszerszükséglete "sokkal nagyobb a vártnál".

Jens Stoltenberg NATO- főtitkár korábban elismerte, hogy a szövetség országaiban csökkentek a fegyverkészletek az Ukrajnába irányuló szállítások miatt. Szerinte a NATO-nak együtt kell működnie a védelmi iparral, hogy felgyorsítsa a felszerelések és fegyverek gyártását.

Szeptember végén az Egyesült Államok bejelentette, hogy mintegy 1,1 milliárd dollár értékben új katonai segélycsomagot juttat Kijevnek. Többek között 18 MLRS HIMARS-t tartalmaz. Így a jelenlegi részletet figyelembe véve a Joe Biden elnöksége alatt Ukrajnának nyújtott amerikai katonai segítség teljes volumene csaknem elérte a 17 milliárd dollárt.

Oroszország korábban jegyzéket küldött a NATO-tagországoknak Ukrajnának való fegyverszállítás miatt. Szergej Lavrov orosz külügyminiszter megjegyezte, hogy minden olyan rakomány, amely Ukrajna számára fegyvereket tartalmaz, legitim célponttá válik Oroszország számára. A külügyminisztérium kijelentette, hogy a NATO-országok "tűzzel játszanak" azzal, hogy fegyvereket szállítanak Ukrajnának. Dmitrij Peszkov elnöki szóvivő megjegyezte, hogy Ukrajna nyugati fegyverekkel való pumpálása nem járul hozzá az orosz-ukrán tárgyalások sikeréhez, és negatív hatással lesz.

Fotó : US Marine Corps / Sgt. Andy Martinez - Amerikai nagy mobilitású rakéta- és tüzérségi rendszer hadműveleti-taktikai célokra HIMARS. Archív fotó


 KAPCSOLÓDÓ CIKK 


Minden média propaganda ellenére, mára már világosan látszik, hogy az orosz-ukrán konfliktust, az USA és az EU hozta létre, a globális pénzhatalmi elit nyomására, ami nem az ukrán emberek  megmentéséról szólt soha, hanem éppen az ellenkezőjéről, őket használják fel eszközként vagy célpontként, amit nem is titkolnak. Ukrajna nem volt NATO-tag, de a NATO 2014 óta ott van Ukrajnában. NATO EGYENLŐ USA!! Az USA és CSATLÓSAI évtizedeken át orosz gyűlöletet szított Ukrajnában, aminek az lett az eredménye, hogy az ukránok elkezdték gyilkolni az orosz lakosságot, hogy Oroszországot kényszerhelyzetbe hozzák, majd amikor felléptek az ukrán nácik ellen, akkor rájuk tudjanak mutogatni, mint megszállókra és agresszorokra. Közben a NATO  megszállta Európát a demokrácia köntösébe bújva és nem azért, hogy bárkit megvédjen bármitől, hanem azért, hogy rátelepedhessenek Oroszország nyakára, hogy amennyiben sikerül őket kiiktatni, megvalósíthassák sátáni tervüket, az egy pólusú világrendszert. Céljuk világos mint a nap, a káosz teremtés, a migrációs pusztítás, a családok szétverése, a nemzetállamok felszámolása, a gazdaság és az ellátó rendszerek tönkretétele, hogy az emberek olyan kiszolgáltatott helyzetbe kerüljenek, hogy rájuk tudják kényszeríteni az új világrendet, vagyis a totális kontrollt és globális diktatúrát. Részletek