Header Ads Widget

Lengyel EP-képviselő a baloldalnak: Európa változik, és ti a történelem szemétdombjára kerültök! – videó



Joachim Brudzinski lengyel európai parlamenti képviselő élesen kritizálta az Európai Bizottságot és az európai baloldali elitet, amely szerinte azért támadja a lengyeleket és a magyarokat, mert valójában fél a fejlődéstől.

“Hölgyeim és uraim, az önök baloldali valóságérzékelése máris kabaréjelleget kezd ölteni!” – kezdte felszólalását Joachim Brudzinski lengyel európai parlamenti képviselő a testület keddi ülésén. A lengyel politikus úgy fogalmazott:

“Mondjuk ki, hogy minél hangosabban bírálják innen a budapesti vagy varsói kormányokat, annál inkább elfordulnak ezen országok polgárai attól a fajta Uniótól, amelyet önök képviselnek!”.

Brudzinski emlékeztette az Európai Parlamentet, hogy Lengyelország a második helyen áll az átláthatóság és az uniós források elköltésének hatékonysága tekintetében.

És talán ez a válasz arra, hogy miért támadjátok annyira az országomat! Attól féltek, hogy Lengyelország fejlődik! Ezeknek a kabarébeszélgetéseknek – egyszer Lengyelország, egyszer Magyarország – nemsokára vége lesz, mert mindjárt jön Svédország, és talán Olaszország (…). Európa változik, a változás gőzhajója halad előre, és ti a történelem szemétdombjára kerültök!”

– jelentette ki Joachim Brudzinski.

A lengyel európai parlamenti képviselő a napokban egy lapinterjúban is élesen bírálta az Európai Bizottságot, pontosabban Ursula von der Leyen elnököt. Mint mondta,

“Bábunak nevezhetünk valakit, aki megpróbálta valamiféle autonóm álláspont látszatát kelteni, pedig kezdettől fogva világos volt, hogy Ursula von der Leyen nem nemzetek feletti, német pártatlan hivatalnok, hanem a német politika és annak a többségnek a kisugárzása, amelyet a németek építettek ki maguknak az EPP-ben, illetve az olyan törtetők, mint Donald Tusk. Von der Leyen az Európai Bizottság vezetőjeként a német politika végrehajtására használja fel pozícióját”.

– magyarázta a lapnak a politikus, majd hozzátette hogy ő maga is Ursula von der Leyenre szavazott annak idején. Ezt a következőképpen magyarázta:

“Realisták vagyunk. Tudtuk, hogy mi a többség az EP-ben. Az Ursula von der Leyen és Frans Timmermans, az európai baloldal képviselője közötti választással szembesülve tudatosan a kisebbik rosszat választottuk”.

Joachim Brudzinski arról is beszélt, hogy nem lehet figyelmen kívül hagyni, hogy a jelenlegi európai közösségnek kevés köze van az alapító atyák elképzeléseihez, hanem de facto Németország akaratának van alárendelve. Mint mondta, a legjobb példa erre az, ami ma olyan országokkal történik, mint Lengyelország, bizonyos mértékig Magyarország, és talán mindjárt Olaszország.