Header Ads Widget

Élőlánccal, hídfoglalással tüntetnek a pedagógusok a magyar fővárosban. A tüntetést a Gyurcsány Ferenc vezette baloldal támogatja.



Október 5-ére, szerdára, a pedagógusok világnapjára országos sztrájkot hirdetett a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ). A szervezet az óvodáktól, az iskoláktól, a kollégiumoktól és a szakszolgálatoktól azt kérte, hogy a mai napon ne vegyék fel a munkát.

A tüntetés apropója, hogy Budapesten kirúgtak öt olyan tanárt, aki – polgári engedetlenségre hivatkozva – nem vette fel a munkát, azaz nem tartotta meg az óráit. A tüntetést egyébként a Gyurcsány Ferenc bukott kormányfő vezette baloldal támogatja.

A demonstrációk miatt óriási káosz és dugó alakult ki Budapest belvárosában. Várhatóan több tanár nem egész nap fog sztrájkolni, hanem a polgári engedetlenséget választja és részt vesz más akciókban. A tanév kezdete óta a tanárok kétféleképpen tiltakoztak az egyéb akcióik mellett a közoktatás problémái miatt: polgári engedetlenséggel és sztrájkkal. A kettő között az a különbség Magyarországon, hogy a sztrájk jogszabályban rögzített törvényes tiltakozás, a polgári engedetlenség nem.

Az eseményt eredetileg a két szakszervezet, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete és a Pedagógusok Szakszervezete együtt szervezte. Az utóbbi végül visszalépett, mert szerintük túl kevés idejük maradt a kivitelezésre. A Mandiner arról írt, hogy a tanév kezdete óta a tanárok kétféleképpen tiltakoztak az egyéb akcióik mellett a közoktatás problémái miatt: polgári engedetlenséggel és sztrájkkal. A kettő között az a különbség, hogy a sztrájk jogszabályban rögzített törvényes tiltakozás, a polgári engedetlenség viszont nem. 

A baloldali politikusok azonnal rátelepedtek a sztrájkra: Pikó András, Józsefváros ellenzéki polgármestere a Facebookon jelezte, hogy az erzsébetvárosi, tehát a szomszédos kerületben lévő Madách Imre Gimnázium előtt részt vesz az élőláncos demonstrációban. valamint Niedermüller Péter, Erzsébetváros DK-s vezetője is ott volt a helyszínen.


A kormány részéről, kedden a parlamentben Rétvári Bence a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára hangsúlyozta: a baloldal kihasználja a tanárok jogos tiltakozását.– A baloldal gyűléseire nem megy a tömeg, ezért ők mennek oda, ahol a tömeg van, rátelepednek a pedagógusok tiltakozására – fogalmazott.– A pedagógusokkal szövetséges a jobboldali kormány, folyamatosan emel a tanárok bérén, most pedig tárgyal velük, a baloldali politikusok viszont azután mennek oda a tüntetésükre, miután csökkentették a fizetésüket – hangsúlyozta Rétvári Bence.

Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter a legutóbbi Kormányinfón kiemelte, hogy januárban a tervek szerint tíz százalékos pedagógus-béremelés lesz. 2023-ban és 2024-ben további tíz-tíz százalékos béremelést tervez a kormány. Hozzátette: a sztrájkhoz Magyarországon joga van a pedagógusoknak, ellentétben Németországgal, ahol a tanárok nem élhetnek ilyen joggal – emlékeztet a Magyar Nemzet napilap. 

v4na - hírportál - Fotó: Teknős Miklós / Magyar Nemzet


 KAPCSOLÓDÓ CIKK 


A megvezetett emberek jelentős része, még mindig nem látja, hogy a globális pénzhatalmi elit irányítja, a gazdasági és politikai rendszereket, a politikusokat. Egy tudatos pusztítás zajlik bolygószinten az egész emberiség ellen. A kormányok csupán bábok, végrehajtók!

Kik is okozták a jelenlegi energiaválságot, korábban a korlátozásokat, zsarolásokat, vírus, oltás őrületet bolygószinten, az emberi jogok sárba tiprása mellett? Azok az USA és EU vezetőket kiszolgáló,  globalista hazaáruló politikusok és hazug médiájuk, akik nem a saját országukat szolgálják semmilyen szinten, hanem a globális pénzhatalmi elitet, akiknek célja világos mint a nap, a káosz teremtés, a migrációs pusztítás, a családok szétverése, a nemzetállamok felszámolása, a gazdaság és az ellátó rendszerek tönkretétele, hogy az emberek olyan kiszolgáltatott helyzetbe kerüljenek, hogy rájuk tudják kényszeríteni az új világrendet, vagyis a totális kontrollt és globális diktatúrát!! Az egypólusú világrendszer a központosításról szól és nem arról, hogy még több legyen valamilyen ellátó rendszerből vagy bármi másból!!! 

A lényeg!! Sem az USA, sem az EU jelenlegi vezetése, sem az őket kiszolgáló globalista hazaáruló politikusok, nem akarnak békét, csak káoszt és pusztítást. Részletek