Header Ads Widget

Medvegyev bejelentette a katonai felszerelések gyártásának többszörös növelését



A fegyverek és speciális felszerelések gyártása Oroszországban többszörösére nőtt – írta a Telegram csatornáján Dmitrij Medvegyev, a Biztonsági Tanács alelnöke.

"Az ellenséges elemzéseket olvasva többször találkoztam olyan kijelentésekkel, amelyek szerint az Oroszországban keresett katonai felszerelések és fegyverek hamarosan elfogynak. Mint minden elköltött. Ne reménykedj. A fegyverek és speciális felszerelések gyártása minden irányban sokszorosára növekszik: " a tankoktól és fegyverektől a nagy pontosságú rakétákig és drónokig. Várj!" 

– jegyezte meg.

Az orosz fegyveres erők október 10-én, két nappal a krími híd elleni terrortámadás után kezdtek meg rakétacsapásokat, amelyek mögött az orosz hatóságok szerint az ukrán titkosszolgálatok állnak. A csapások országszerte energetikai, védelmi ipart, katonai vezetési és kommunikációs létesítményeket céloznak meg, Harkovtól és Kijevtől Lvovig és Ivano -Frankivszkig.

Azóta minden nap légiriadót hirdetnek az ukrán régiókban, esetenként az egész országban. Volodimir Zelenszkij a múlt héten azt mondta, hogy az országban az erőművek 30 százaléka megsemmisült, ami hatalmas áramkimaradásokhoz vezetett.