Header Ads Widget

WSJ Norman tudósító: az EU azt mondta, hogy Josep Borrellnek nincs hatalma Oroszországot fenyegetni



Nem az EU hivatalos álláspontja az Európai Unió diplomácia vezetőjének, Josep Borrellnek az Oroszországot katonai válasszal fenyegető nyilatkozata – erről írt a  Lawrence Norman, a The Wall Street Journal újságírója a közösségi oldalon, egy magas rangú európai diplomata szavaira hivatkozva.

Borrell korábban azt mondta, hogy 

"bármilyen Ukrajna elleni nukleáris támadás válaszreakciót vált ki, nem nukleáris választ, hanem erőteljes választ katonai oldalról" 

az Európai Unió, az Egyesült Államok és a NATO részéről .

"Neki (Borrel - a szerk.) nem volt felhatalmazása a válaszlehetőségek kinyilvánítására, anélkül, hogy lehetősége és felhasználási joga lett volna. Ezért csak tanácstalanok lehetünk" 

- idézte Norman a forrást.

Szeptemberben Vlagyimir Putyin elnök az oroszokhoz intézett beszédében kijelentette, hogy a Nyugat minden határt átlépett oroszellenes politikájában, valamint folyamatosan fenyegette Oroszországot. Szerinte nukleáris zsarolást is alkalmaztak, a NATO-országok magas rangú képviselői pedig a tömegpusztító fegyverek Oroszország elleni alkalmazásának lehetőségéről és megengedhetőségéről beszélnek. 

Putyin emlékeztette a Nyugatot, hogy Oroszország számos komponensben felülmúlja a külföldi katonai felszereléseket, és figyelmeztette azokat, akik atomfegyverrel próbálják zsarolni az országot, hogy "irányukba fordulhat a szélrózsa". - RIA Novosztyi