Header Ads Widget

A keserű igazság az, hogy az Európai Parlament sok kárt okozott Európában. Azt a hamis üzenetet küldte, hogy az európai démoszt képviseli - Videó



A keserű igazság az, hogy az Európai Parlament sok kárt okozott Európában. Azt a hamis üzenetet küldte, hogy az európai démoszt képviseli. Azonban nincs és nem is lesz európai démosz – kezdte beszédét Ryszard Legutko lengyel európai parlamenti (EP-) képviselő, az Európai Konzervatívok és Reformerek pártcsalád EP-frakcióvezetője azon a keddi strasbourgi ülésen, amelyen az Európai Parlament elődje, az Európai Szén- és Acélközösség közgyűlésének hetven évvel ezelőtti, 1952-es megalakítására emlékeztek.


https://vk.com/video644727407_456240043


Ryszard Legutko szerint a parlament „szégyentelen pártoskodással fertőzte meg Európát, és ez a fertőzés annyira ragályossá vált, hogy átterjedt más intézményekre, például az Európai Bizottságra is. Az Európai Parlament feladta alapvető feladatát, az emberek képviseletét. Ehelyett az úgynevezett európai projektet megvalósító gépezetté vált, és ezzel választók millióit idegenítette el”. Gúnyos tapsolás, bekiabálások és pfujolás közepette a lengyel politikus kifejtette: az EP a baloldal politikai eszközévé vált, hogy az monopóliumát minden eltérő nézettel szemben heves intoleranciájával érvényesítse.

Az Európai Parlament csak kvázi parlament, mert elutasítja a parlamentarizmus alapvető elvét, nevezetesen az elszámoltathatóságot

– húzta alá, mondván:

abszurd az a gondolat, hogy spanyol, német vagy francia képviselők a magyar társadalomnak diktálhatnak valamit, amelynek nem tudnak elszámolni, és ami miatt a magyarok nem tudják őket felelősségre vonni.

Ryszard Legutko lengyel képviselő, a Jagelló Egyetem professzora kíméletlen őszinteséggel szembesítette a baloldali politikusokat a saját rombolásukkal. Kapott is azonnal pfujolást, gúnyos mosolyokat és dühös bekiabálásokat. Csak egyvalamit nem: cáfolatot.

Közleményében a Fidesz európai parlamenti delegációja is úgy vélte: az EP 

egy ideológiai és politikai nyomásgyakorló szervezet lett, amely a rá vonatkozó rendelkezéseket folyamatosan figyelmen kívül hagyja, a hatásköreit jogellenes módon, a végletekig kívánja bővíteni.

Borítókép:  Az Európai Parlament strasbourgi ülésterme az Európai Unió parlamentje létrejötte 70. évfordulójának ünnepségén 2022. november 22-én. (Fotó: MTI/EPA/Julien Warnand)


 KAPCSOLÓDÓ CIKK 


Ki is valójában Ursula von der Leyen és kit szolgál?