Header Ads Widget

Az Egyesült Államok októberben 732 millió dollárra növelte Oroszországból származó importját



Októberben több mint kétszeresére növelte Oroszországból származó importját az Egyesült Államok szeptemberhez képest – derül ki az amerikai statisztikai hivatal adataiból.

A közzétett információk szerint 732 millió dollárra emelkedett, ami az elmúlt öt hónap legmagasabb értéke. Szeptemberben az Egyesült Államokba irányuló orosz import mennyisége 332,1 millió dollár, májusban pedig 1,126 milliárd dollár volt.

Ugyanakkor az amerikai áruk exportja Oroszországba októberben szeptemberhez képest 90,4 millió dollárról 80,1 millió dollárra csökkent.

Idén januárhoz képest az export volumene 316 millió dollárral, az importé 1,2 milliárd dollárral csökkent.

Az orosz különleges hadművelet megkezdése után Ukrajnában a Nyugat fokozta a Moszkvával szembeni szankciós nyomást. Az Európai Unió már nyolc korlátozó intézkedéscsomagot fogadott el, köztük a szén- és olajembargót. Mindez azonban az Egyesült Államok és Európa számára problémákká vált , ami az üzemanyagárak emelkedését és a rekord inflációt váltotta ki.

Vlagyimir Putyin a Nyugat hosszú távú stratégiájának nevezte az Oroszország megfékezésére és gyengítésére irányuló politikát. Szerinte ez komoly csapást mért az egész világgazdaságra. Az elnök hangsúlyozta, hogy az ország pénzügyi stabilitását nem lehet aláásni, és maguk a nyugati államok is a szankciók zsákutcájába jutottak – RIA Novosti.