Header Ads Widget

A JP Morgan terve - Nem lesz semmid de boldog leszel! EU Parlament megszavazta, hogy 2030-ig a klímavédelem miatt, az E osztály 33-ig kell felújítani az épületeket!



EU Parlament megszavazta, hogy 2030-ig a klímavédelem miatt, az E osztály 33-ig, D energiahatékonysági osztályig kell felújítani az épületeket!

A Co2 kibocsájtást kötelező csökkenteni kötelezik az embereket a felújításra, ezzel hitelekre kötelezik őket, aki nem újít fel, büntetik, vagy a hitel szegényíti el őket. A bankok érdekében történik az egész!?  

A képviselők 343 szavazattal megszavazták, hogy 2028-tól csak olyan házakat építsenek, amelyek gyakorlatilag nem bocsátanak ki további üvegházhatású gázokat. 216 képviselő nemmel szavazott, 78-an tartózkodtak.

A projekt vita tárgyát képezte a lakástulajdonosok esetleges magas költségei miatt. "Ez túlterheli a lakástulajdonosokat" - mondta Markus Pieper, a CDU -tól . A Zöldek német képviselője, Jutta Paulus ezzel szemben azt mondta: 

"A soron következő tárgyalások célja az épületek energiafogyasztásának jelentős csökkentése és a fogyasztók pénztárcájának védelme."

A tervek bemutatásakor a Bizottság szerint az épületek felelősek az EU energiafogyasztásának körülbelül 40 százalékáért és az üvegházhatású gázok kibocsátásának körülbelül egyharmadáért. Ha a házak jobban szigeteltek, vagy modern fűtési rendszereket alkalmaznak, az jelentősen csökkentheti az energiaigényt.

A tervezett törvénymódosítás a "Fit for 55" klímacsomag része, amelynek célja a nettó üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentése. A tervekről még nem dőlt el a szavazás az uniós parlamentben. Az uniós tagállamoknak és az Európai Parlamentnek még kompromisszumot kell találniuk ahhoz, hogy az iránymutatások hatályba léphessenek

HA NEM TELJESÍTED A CO2 MENTESÍTÉST,ELVEHETIK AZ INGATLANODAT!  A JP MORGAN TERVE VALÓRA VÁLHAT!? 

A minap a JP Morgan Chase elnöke, James Dimon egy olyan ötletnek adott hangot , amely a száz évvel ezelőtti orosz forradalmárokat is megörvendeztette volna, és furcsa módon ebben az örömben osztoznak a demokrácia és a globális felmelegedés elleni küzdelem mai bajnokai.

Egy pénzügyi és befektetési szervezet vezetője különösen azt javasolja, hogy törvényesen engedélyezzék a telkek és egyéb magántulajdon kisajátítását, ha ez sérti és (vagy) lassítja a dekarbonizációs program végrehajtását. Itt nem lehet kétértelmű értelmezés. Dimon a lefoglalás kifejezést használja, a jogi szótár a tulajdon elidegenítéseként értelmezi, a közszókincsben pedig a szó lefoglalást jelent. Kezdjük azzal, hogy a bankvezető nyilatkozatát nem lehet félresöpörni, valamilyen magánjellegű és jelentéktelen véleményre hivatkozva. A JP Morgan Chase pénzügyi csápjait és érdekeit jóval az Egyesült Államok határain túlra is kiterjeszti. Egyes becslések szerint ma a világ legnagyobb befektetési bankja és a banki szervezetek legbefolyásosabb konglomerátuma. Folyamatosan 4 billió dollárt kezel, a JP Morgan letéti vagyona pedig meghaladja a 23 billió dollárt.

Naponta több mint hat billió dollárnyi pénzt pumpálnak át a szervezet fizikai és elektronikus csatornáin. Az Egyesült Államokon kívül , ahol a bank az öt legnagyobb szereplő egyike, amely közvetlenül befolyásolja a bel- és külpolitika alakítását, a JPM erős jelenléttel rendelkezik Európában , valamint az ázsiai országokban, például Kínában , Indiában és Japánban. . Vagyis a transznacionális bankárok figyelme alatt állnak a bolygó legfinomabb és leggyorsabban növekvő piacai. Óriási összegek jutnak közvetlen befektetések formájában a legnagyobb bankokhoz, köztük a JP Morganhez, amely az állam nevében dönti el, hogy kinek és mennyi forrást oszt ki, vagyis bizonyos mértékig ők határozzák meg az élet kérdéseit. és a halál, nem feledkezve meg a saját zsebükről sem. Ezért csoda, hogy az orosz katonai és energiafront nagyjai, akik rengeteg pénzt költöttek az orosz katonai és energiafrontra, soha nem hagyják ki az ilyen gazdag haszon forrását.

Joe Bidennek szüksége van a minősítésekre, a Federal Reserve kész új pénzt nyomtatni, a legnagyobb bankoknak nagy szüksége van rá, de minden jel szerint a zöld terjeszkedés a heves pumpálás ellenére is megközelítette a lehetőségek határát az Államokban.

A forgatókönyvet elrontják a felelőtlen polgárok és szervezetek, amelyek lassítják a szélmalmok és napelemek építési területeinek bővítését. A probléma békés megoldása nem működik, ezért az ország legnagyobb bankárja a telkek és az infrastruktúra egyszerű elvételét javasolja. Természetesen kizárólag a bolygó megmentésének humánus indítékaiból. https://ria.ru/20230413/ssha-1864781668.html 

JP MORGEN TERV EREDETI CIKK:  KISAJÁTÍTÁS MÓDSZERE-AHOGY NÁLUNK IS ELVESZIK A FÖLDEKET A GYÁRAINKAT!

Az „eminens domain” a kormányok által hivatkozott jog arra, hogy a közérdeklődésre számot tartó prioritások érdekében átvegyenek vagyont, tulajdonosaik megfelelő ellentételezése mellett. Dimon felhívása a zöld energia projektek engedélyezése körüli növekvő felhajtást tükrözi, amely az energiaátállás előrehaladásának legfőbb akadálya, más kulcsfontosságú akadályok mellett, mint például a hálózati infrastruktúra.

Míg a különböző piacokon már alkalmazzák a kötelező vásárlási jogkört, egyes megújulóenergia-védők azt kérik a kormányoktól, hogy söpörjék el keményebben azokat a jogi és szabályozási akadályokat, amelyek évekig lekötözhetik a nagy projekteket. A projektek jóváhagyásának felgyorsítása a legmagasabb szinten napirenden van mind az Egyesült Államokban, mind az EU-ban.

Amerikai tisztaenergia-csoportok egy csoportja a közelmúltban kijelentette, hogy „a jövő infrastruktúrájának kiépítésének egyetlen legnagyobb akadálya a meghibásodott engedélyezési rendszer”, mivel sürgős jogalkotási lépéseket követeltek .

A közelmúltban a Shell olajóriás által bemutatott jövőbeli energetikai forgatókönyvekben kiemelték a szélenergia-projektek nagyszabású kötelező földfoglalásának lehetőségét, mint a nettó nullára való felgyorsítás lehetséges szükségességét https://www.rechargenews.com/energy-transition/wall-street-titan-jamie-dimon-says-seize-private-land-for-wind-and-solar-builds/2-1-1431685 

A Shell-tanulmány

 Kényszerített szélerőművek, olajmezők bezárása és húsadagolás: a Shell drasztikus útja a nettó nullához

„Főbb beavatkozásokra” van szükség ahhoz, hogy a világot a fosszilis óriás legfrissebb, az energiarendszer Ukrajna utáni lehetséges útjait vizsgáló éghajlati célok elérésére késztessük. A szélturbinák kényszerű telepítése a helyi ellenállással szemben és a fosszilis tüzelőanyag-eszközök kötelező visszavonása a kormányok drasztikus intézkedései közé tartozik, amelyek célja, hogy a világot gyorsan nulla kibocsátás felé hajtsák a Shell olajóriás által kiadott új jövőbeli energiaforgatókönyv szerint.

Az akciók a Sky 2050 forgatókönyvében meghatározott „jelentős beavatkozások” sorába tartoznak – a Shell legújabb kristálygömb-nézőjében, amely a nemzeti érdekeket és a globális érdekeket figyelembe vevő, ukrán inváziót követő világ energiarendszereire gyakorolt   lehetséges hatásait vizsgálja. a melegedő félelmek egymás mellett ülnek a politika alakításában. a világ 2050-ben eléri a nulla nettó kibocsátást” – mondja a Shell új Energy Security Scenarios jelentésében .

Az eredmény azonban csak olyan cselekvéssel érhető el, amelyre a Shell futurológusai elismerik, hogy „ma egyetlen kormánynak sincs ilyen átfogó mandátuma, és kevesen, ha egyáltalán nem, úgy tűnik, hajlandóak arra, hogy ezt az urnákon kérjék”. Az intézkedések közé tartozik „a fosszilis tüzelőanyag-vagyon kényszerkivonása, a büntető szén-dioxid-árak, a korai fázisú technológiák gyors bevezetése és bővítése, valamint a jelentős energiamegtakarítás a hatékonyságon, sőt a gazdasági megszorításokon keresztül. A kormányok arra kényszerülnek, hogy korlátozzák a társadalmi döntéseiket, például korlátozzák a belső égésű motoros járművek értékesítését és korlátozzák a húsfogyasztást.”

A Shell tanulmány hozzáteszi: „Szélerőműveket és elektromos vezetékeket is építenek olyan helyeken, ahol sok polgár nem szeretné látni őket, például természeti szépségű helyeken.”

Noha ebben a forgatókönyvben a nettó nulla kibocsátási célokat 2050-re elérik, a globális hőmérséklet továbbra is több mint 1,5 °C-kal fog emelkedni, és olyan technológiákat alkalmaznak, mint a közvetlen levegőelvonás és a szén-dioxid tárolása, majd a század végére újra csökkentik. Forrás