Header Ads Widget

A NATO nyílt háborúra készül Oroszországgal - A NATO azt tervezi, hogy csapatokat toboroz az orosz határhoz, annak érdekében, hogy „háborús szövetséggé” váljon.



Egy háború kezdetét jelzi a katonai kiadások növelése, a fegyvergyártás fokozása, a hadsereg átszervezése, amit a hadgyakorlatok követnek. A mostani közös hadgyakorlatozás leple alatt a tagországok és az USA a fegyvereket a keleti országokba telepíti, minél közelebb Oroszországhoz. A csapatösszevonások elkezdődtek.

 „A New York Times hétfői / ápr. 17/ jelentése szerint a NATO azt tervezi, hogy csapatokat toboroz az orosz határhoz, annak érdekében, hogy „háborús szövetséggé” váljon.

„Az Észak-atlanti Szerződés Szervezete” – írta a Times – „teljes erőfeszítést” indított, hogy felkészüljön a katonai műveletekre egész keleti szárnya mentén, ami azt jelenti:  „ Több csapat állandóan az orosz határ mentén állomásozik.  Az amerikai és a szövetséges haditervek jobban integrálódnak, több katonai kiadást és részletesebb követelményeket kell támasztani a szövetségesekkel szemben, hogy milyen erők és felszerelések harcoljanak, ha szükséges, az előre kijelölt helyeken.”

A NATO-szövetség döntésének részeként további csapatokat rendelnek Christopher G. Cavoli tábornok, a NATO szövetségesek európai főparancsnokának közvetlen fennhatósága alá, aki egyben az amerikai erőket is irányítja Európában.

 Az újság egy NATO-tisztviselőre hivatkozva azt írta: „Az amerikaiak ismét Európa védelmének középpontjában állnak…

„Most a követelések keményebbek és szigorúbbak lesznek, hogy a szövetséget visszaállítsák az európai háborús képességre, és hitelessé tegyék az elrettentést – hogy biztosítsák, hogy a NATO a háború első napjától kezdve nagy intenzitású háborút vívjon riválisa, Oroszország ellen.” A NATO főhadiszállása  „nagy stratégiai és háborús parancsnoksággá alakul, amelynek feladata a szövetség terveinek kidolgozása a szövetséges csapatok integrálására és telepítésére”.

Januárban Rob Bauer, a NATO legfőbb katonai szóvivője kijelentette, hogy az Egyesült Államok vezette NATO-szövetség felkészült egy „közvetlen összecsapásra Oroszországgal. – olvasható a WS website oldalán.

https://www.wsws.org/en/articles/2023/04/18/tzhv-a18.html 

Franciaország, Németország, az Egyesült Államok és Spanyolország korábbi vezető tisztségviselőinek egy csoportja odáig ment, hogy közvetlen konfrontációra szólította fel a NATO-t Oroszországgal.-írta a Guardian https://www.theguardian.com/commentisfree/2023/apr/17/democracies-vladimir-putin-ukraine-diplomatic-military-europe 

„2014 óta a NATO megkezdte katonai erőinek legjelentősebb felépítését, mivel a háború nem tavaly februárban, hanem 2014-ben kezdődött” – írja Stoltenberg hivatalos honlapja. A NATO már régen nem csak védekezésre, hanem halálos támadásra alkalmas fegyvereket is küld Ukrajnába tankok és harci repülőgépek formájában. „Attól tartok, hogy az ukrajnai konfliktus kicsúszik az irányítás alól, és nagy háborúvá fejlődik a NATO és Oroszország között” – mondta Stoltenberg  januárban az NRK norvég televíziónak adott interjújában hangsúlyozva, hogy „csak egy erős Ukrajna tudja biztosítani a békét Európában.”

Tegyük hozzá: azt a békét, ami egészen addig biztosítva volt, amíg az USA el nem kezdte felfegyverezni Ukrajnát, és ki nem provokálta a konfliktust Oroszországgal, az autonómiájukat kikiáltó köztársaságok elismerése helyett! Háborút provokáltak, belerángatták Európát, a ránk kényszerített szankciókkal tönkretették a gazdaságot, és még ők nevezik agresszornak az oroszokat!? Létrehoztak egy ellenséget, ami ellen harcra hívhatnak, háborúba vihetik Európa népeit a már jóelőre létrehozott bábkormányok segítségével? A NATO 300 000 katonát telepítene Oroszország határaihoz, két védelmi fokozatot létrehozva a nyugat- és kelet-európai országok hadseregeiből.

Lengyelországban már elkezdték az előzetes behívásokat, felmérik a besorozható létszámot, nyilvántartásba veszik a sorköteleseket. Ez hamarosan nálunk is elindulhat, NATO tagok vagyunk, a Közép Európai parancsnokság itt lett felállítva, az ellenkezésnek bármikor megálljt parancsolhatnak. Nehezen elképzelhető, hogy a NATO nem akarja kihasználni Ukrajnával közös határunkat. Ha a kormány nagyon ellenkezik, az USAID és/vagy a titkosszolgálatok segítségével elég egy gyors puccsot szervezni Orbán ellen, és máris küldhetik a behívókat nálunk is! A miniszterelnök a múlt heti bank ellenes figyelmeztető szankciót bejelentő sajtótájákoztató után meg is jegyezte:- Nehogy a „Présember után a „Puccsember” következzen. 

NATO katonai megszállás alatt vagyunk egy háború előszobájában, ami azt jelenti, ha nem lépünk be önként, akkor rákényszerítenek minket. Egy NATO- kívüli, semleges állammal ezt már nem tudják megtenni, mint látható Ausztria, Svájc és Szerbia esetében. A semleges Finn és Svédországot még nem tudni, milyen paktummal vették rá, hogy belépjenek az USA katonai szövetségébe. 

Stoltenberg nemrég felszólította a tagállamokat hogy még több fegyvert adjanak Ukrajnának, mert ezek hiányában az ellentámadást nyárra kell halasztani. A NATO nem akar békét, hiszen létét csak a háború igazolja. 

Putyin figyelmeztetett, miután megszervezte két Tu-95MS nukleáris stratégiai bombázó átrepülését a Bering- és az Ohotszki-tenger térségében, és harckészültségbe helyezte a fekete tengeri flottát: minden országnak, amely be akar avatkozni az ukrajnai konfliktusba, súlyos következményekkel kell számolnia. 

Uniós politikusok korábban elismerték, hogy a szankciók, és Ukrajna fegyveres támogatása Oroszország elgyengítésére valók, nem a háború befejezése a céljuk. Az USA nem akarja leállítani a konfliktust.

Lavrov, az Orosz Föderáció külügyminisztériumának vezetője többször is kijelentette, hogy Oroszország kiáll a konfliktushelyzetek rendezése mellett az Egyesült Nemzetek Szervezetének az államok szuverén egyenlőségére vonatkozó elvei és a biztonság oszthatatlanságának elve alapján – szerinte a világ egyetlen államának sem szabadna saját biztonságának megerősítésére törekedni más nemzetközi szereplők rovására, fenyegetést teremtve a globális politikai folyamatok többi résztvevője számára.

Egyre távolabb a békekötés lehetősége. Béke akkor lenne, ha Európa államainak a kormányai a tiltakozásoknak engedve abbahagynák Ukrajna támogatását, és a NATO kivonulna az országból. Ha fegyverekkel akarják elérni a békekötést, az egy világháború kirobbanását eredményezheti.