Header Ads Widget

A Goldman Sachs előrejelzése szerint 300 millió munkahely fog megszűnni vagy leépülni a mesterséges intelligencia miatt.



Ha a generatív mesterséges intelligencia beváltja a hozzá fűzött reményeket, akkor az Egyesült Államokban és Európában a munkaerő felborul – jelentette a Goldman Sachs a héten egy kijózanító és riasztó jelentésben az AI felemelkedéséről. A befektetési bank becslése szerint 300 millió munkahely szűnhet meg vagy szűnhet meg ezzel a gyorsan növekvő technológiával.

A Goldman szerint az automatizálás innovációt teremt, ami új típusú munkahelyekhez vezet. A vállalatok számára költségmegtakarítás érhető el az AI-nak köszönhetően. Erőforrásaikat vállalkozások építésére és növekedésére fordíthatják, végső soron 7% -kal növelve az éves globális GDP-t.

Az elmúlt hónapokban a világ tanúja volt az OpenAI szoftver, a ChatGPT és a DALL-E felemelkedésének. A ChatGPT indulásának első öt napján meghaladta az egymillió felhasználót, ami a leggyorsabb, amit bármely vállalat valaha is elért ezt a referenciaértéket.

Hatással lesz az AI a munkájára?

A Goldman előrejelzése szerint az AI növekedése tükrözni fogja a korábbi számítógépes és technológiai termékek pályáját. Ahogy a világ az óriási nagyszámítógépektől a modern technológiáig terjedt, a mesterséges intelligencia hasonló gyors ütemű növekedése átalakítja a világot. Az AI képes átmenni az ügyvédi ügyvédi vizsgán, ragyogóan pontozni a SAT-okon és egyedi műalkotásokat készíteni.

Míg a startup ökoszisztéma a kedvezőtlen gazdasági változások miatt megtorpant, a globális AI-projektekbe történő beruházások fellendültek. 2021-től mostanáig az AI-beruházások közel 94 milliárd dollárt tettek ki a Stanford AI Index jelentése szerint. Ha az AI folytatja ezt a növekedési pályát, 1-ra 2030% -kal növelheti az Egyesült Államok GDP-jét. Forrás



Az elkövetkezendő hónapokban, években, akik úgy gondolják, hogy elég pénzt tudnak majd keresni, vagy megy minden majd tovább mint az elmúlt évtizedekben, és közben meg nem tesz semmit a saját túlélésük és önállóságuk érdekében, azok nagyon pórul fognak járni! Itt a megoldás minden létező problémára. Részletek