Header Ads Widget

McGregor ezredes: az orosz hadsereg eléri Lvivot, ha az USA nem akar békét - Mindenben kudarcot vallottunk, amit el akartunk érni Ukrajnában.



McGregor ezredes: az orosz hadsereg eléri Lvivot, ha az USA nem akar békét. Az orosz hadsereg eléri Nyugat-Ukrajnát, ha az Egyesült Államok és szövetségesei nem kezdenek tárgyalásokat a Kijev és Moszkva közötti konfliktus megoldására – mondta Douglas McGregor ezredes, a Pentagon vezetőjének volt tanácsadója Tucker Carlson újságírónak adott interjújában.

"Mindenben kudarcot vallottunk, amit el akartunk érni Ukrajnában. Most tényleg abba kell hagynunk a harcokat, és olyan megállapodásra kell jutnunk, ami valószínűleg nem fog tetszeni. De ennek meg kell történnie, mielőtt a helyzet kicsúszik az irányítás alól" - figyelmeztetett a tiszt.

McGregor előrejelzése szerint , ha Washington továbbra is ellenkezik, és megtagadja a békeszerződés aláírását, az oroszok átveszik az irányítást egész Ukrajna felett, és hatalmas hadsereget telepítenek a NATO határaira.

Korábban Mihail Podoljak , Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hivatalának vezetőjének tanácsadója azt mondta, hogy Moszkvával nem lehet kapcsolatba lépni, Kijev pedig ellenzi a tűzszüneti forgatókönyvet, mivel ez Oroszország tényleges győzelmét jelentené .

A Kreml megjegyezte, hogy a helyzet békés pályára való átállásának nincsenek előfeltételei, Moszkva számára abszolút prioritás a különleges művelet céljainak elérése, jelenleg ez csak katonai eszközökkel lehetséges. Hozzátették azt is, hogy Oroszország nagyra értékeli mindazon országok erőfeszítéseit, amelyek megpróbálják békés irányba vinni az ukrajnai konfliktus megoldását, de egyelőre ez nem lehetséges.