Header Ads Widget

Betekintés a szabadkőműves páholyok titkos szertartásaiba - Egy amerikai újságíró rejtett kamerás felvételeket készített egy beavatási gyűlésen.



Egy független újságírónak sikerült bejutnia egy szabadkőműves páholyba, azzal az eltitkolt céllal, hogy leleplezze a bizarr rituálékat, amelyeket a világ egyik legtitkosabb testvérisége zárt ajtók mögött végez. Kyle Clifton független újságíró továbbra is folytatja leleplező videóinak közzétételét a szabadkőműves páholyokban zajló bizarr rituálékról, időközben a páholytagok felfigyeltek rá, és figyelmeztették, hogy gyanúsnak tartják. 





A közelmúltban a Clifton által az X-en (korábban Twitter) közzétett titkos videókban egy arizonai páholyban szabadkőműveseket figyeltek meg, amint egy szertartás alatt készítenek fel egy tagot a harmadik szabadkőműves fokozatba való beiktatásra. A videón látható szabadkőművesek rituálisan eljátsszák a szabadkőműves rítusok hírhedt szerepjátékát, amely felidézi Hiram Abiff , a mesterember, főépítész és a jeruzsálemi Salamon király templomának építője történetét, akit három férfi gyilkolt meg, miután nem volt hajlandó felfedni a mesterkőműves fokozat titkait. A ceremónia Clifton legújabb videóiban folytatódik, a szabadkőművesek úgy tesznek, mintha titkos kézfogásokkal próbálnák újraéleszteni Abiffot a halálból. A szabadkőműves hit szerint a páholymestereknek megadatik a halottakat “feltámasztó” úgynevezett “nekromanta” mágia ismerete s ezzel legyőzik a földi halált. Ami fontos a szertartásaikban, hogy beavatáskor az ember aki közéjük áll meghal a világ számára, meghal a régi múltbéli önmaga számára, akárcsak az egykori szabadkőműves, akinek a halálát rituálisan eljátsszák. 

A beavatott “meghal” egyszerű embernek lenni s ebből a “halálból” már mint szabadkőműves, egy teljesen más valaki, más személyiség támad fel páholytársai érintésétől. Ettől kezdve pedig egyetlen törvény létezik számára, ami mindenek feletti, éspedig a szabadkőművesek páholyrendje. Ez a meghal a világ számára és új alakként támad fel rituálé az alapja a beavató szertartásnak.




„A feltámadás különféle titkos kézfogásokkal történik, jelezve, hogy csak a Mesterek markolata emelheti fel a halálból” – jegyzi meg Clifton.

„A szabadkőműves eskü alapja lényegében a zsidó Talmud. A három lámpa meg van világítva, hogy kigúnyolja Szentháromságunkat” – mutatja Clifton a szertartás egy másik videójában.